5 octombrie 2022

Centrul de ştiinţe aplicate de la Colegiul Unirea pe lista obiectivelor de investiţii de la Ministerul Dezvoltării

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Joi, 13 ianuarie 2022, Primarul Cristi Valentin Misăilă a participat la şedinţa Comisiei Tehnico-Economice din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, unde a discutat cu oficialii guvernamentali despre obiectivul de investiţii „Reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea Centrului de ştiinţe aplicate – Colegiul Naţional Unirea”.

După predarea, la finalul lui 2021, a noului sediu al Liceului de Artă „Gh. Tattarescu”, situat lângă Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vrancea, începutul noului an arată că educaţia şi modernizarea infrastructurii şcolare reprezintă în continuare priorităţi pe agenda de lucru a edilului Municipiului Focşani.

Aflat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Primarul Misăilă a declarat că „este o bucurie să ştii că acest proiect a devenit o prioritate la nivelul Ministerului şi că unul dintre cele mai importante colegii din Municipiul Focşani va avea cel mai modern Centru de ştiinţe aplicate din regiune.

Până la demararea investiţiei vor mai trebui refăcute câteva studii, în aşa fel încât viitorul Centru de ştiinţe aplicate să fie şi 100% prietenos cu mediul. Tocmai de aceea vom propune ca încălzirea şi alimentarea cu energie electrică să se facă prin intermediul panourilor termovoltaice şi a panourilor fotovoltaice.

Realizarea Centrului de ştiinţe aplicate de la Colegiul Naţional „Unirea” presupune conversia vechii săli de sport în bibliotecă multimedia, extinderea acesteia cu un corp nou de clădire care cuprinde laboratoare noi şi spaţii conexe.

Documentaţia tehnică propune acomodarea în cadrul obiectivului a următoarelor destinaţii şi funcţiuni:

2 laboratoare de fizică aplicată;
1 laborator de ştiinţe integrate;
2 laboratoare de chimie aplicată;
2 laboratoare de biologie;
3 laboratoare de informatică;
1 centru multiplicare;
1 sală multifuncţională cu o capacitate de 150 – 180 locuri;
1 laborator multimedia (prelucrare imagine şi tipografie digitală);
2 laboratoare de robotică;
2 cabinete pentru personalul didactic;
1 bibliotecă multimedia.

Documentaţia tehnică propune echiparea şi dotarea întregului obiectiv cu mobilier specific destinaţiilor fiecărui laborator, computere, servere, table digitale interactive, imprimante 3d, tipografii digitale, kit-uri de robotică, aparatură şi ustensile pentru laboratoarele de fizică, biologie şi chimie.

Aşa cum am mai spus, facem din educaţie o prioritate pentru Municipiul Focşani şi investim în infrastructura şcolară pentru a oferi condiţii optime de studiu şi de performanţă pentru TOŢI copiii noştri!”

Primarul Misăilă a reamintit faptul că Primaria Municipiului Focşani a finalizat primul sediu al unui liceu din ultimii 30 ani, iar acum sunt reabilitate energetic şi sediile mai multor şcoli şi licee – Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu”, Şcoala Gimnazială „Anghel Saligny”, precum şi cantina Colegiului Tehnic „Valeriu D. Cotea”. Nu în ultimul rând, la nivelul municipalităţii se află în fază de implementare proiectele prin care sunt reabilitate şi dotate două grădiniţe şi o creşă – Grădiniţa nr. 18, Grădiniţa nr. 16 şi Creşa nr. 7.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Focşani