Publicat: 19 Iunie, 2017 - 16:44
Share

Centrul Rezidențial pentru Copilul cu Deficiențe de Vedere nr. 11 Buzău și-a însușit Recomandarea formulată de către Avocatul Poporului și a informat că s-a acţionat în consecinţă, fiind demarate şi finalizate noi achiziţii de alimente (precum şi de diverse articole/produse necesare), situaţia din lunile ianuarie-martie, existentă pe fondul lipsei unui buget adecvat, fiind remediată în totalitate.

Un petent a sesizat instituția Avocatul Poporului, susţinând că hrana distribuită copiilor în Centrul Rezidenţial pentru Copilul cu Deficienţe de Vedere nr. 11, Buzău, este necorespunzătoare din punct de vedere cantitativ şi calitativ, de câteva luni fiind redusă atât cota de masă zilnică pentru un copil, cât şi calitatea unora dintre alimente, copiii suferind de foame şi trebuind să îşi cumpere suplimentar alimente din această cauză.

Biroul Teritorial al Avocatului Poporului a efectuat o anchetă în respectivul Centru, confirmându-se aspectele semnalate de către petent. Ca urmare, Avocatul Poporului a emis o Recomandare conducerii Centrului în care s-a solicitat remedierea situației, Recomandare care a fost însușită de către conducerea Centrului. De asemenea, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău a informat Avocatul Poporului că a discutat cu petentul, care a declarat că nu mai există situaţii de genul celor care au dus la starea sa de nemulţumire.