Publicat: 21 Aprilie, 2012 - 12:00
Share

În această seară, de la ora 19.00, pe scena ONB va avea loc penultima reprezentaţie a operei comice "La Cenerentola" (Cenuşăreasa), care spune povestea binecunoscută a fetei modeste care îşi găseşte prinţul la bal, iar mâine, de la ora 18.00, să aibe loc penultima reprezentaţie a operei "Macbeth" (Giuseppe Verdi).

Montarea modernă şi plină de momente comice a "Cenuşăresei" a fost realizată de ONB în coproducţie cu Teatrul Naţional din Zagreb, Croaţia. Regia spectacolului este semnată de artistul Peter Pawlik.
Invitatul special al reprezentaţiei cu opera "La Cenerentola" (Gioachino Rossini) este baritonul italian Marco Di Sapia, care va interpreta rolul lui Alidoro.
Artistul a fost aplaudat pe scena ONB la premiera acestui spectacol, în anul 2008. Din distribuţia spectacolului fac parte soliştii şi colaboratorii ONB: Maria Jinga, Şerban Vasile, Gheorghe Vlad, Petre Burcă, Ioana Mitu, Sidonia Nica. Reprezentaţia se va desfăşura sub conducerea muzicală a dirijorului Adrian Morar.
Drumul sângeros al conducătorului Scoţiei, Macbeth, şi al soţiei sale, avizi de putere, a fost transpus în muzică de geniul lui Verdi care a reuşit să creeze o
adevărată tragedie lirică. În acest spectacol va debuta tenorul coreean James Lee, marele câştigator al
Concursului Internaţional de Canto "Maeştrii artei lirice", ediţia a patra. Din distribuţia spectacolului fac parte soliştii şi colaboratorii ONB: Eugen
Secobeanu, Silvia Sorina Munteanu, Mihnea Lamatic, Cristian Mogoşan, Dorina Cheşei, Ştefan Schuller, Ionuţ Gavrilă, Luca Neagrău, Doru Ciutacu, Geo Aur.
Reprezentaţia se va desfăşura sub conducerea muzicală a dirijorului Iurie Florea.

Autor: Călin Angheluţă