Publicat: 31 Martie, 2020 - 12:25
Share

Prim procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În dosarul penal cu numărul 1188/P/2020, aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, se efectuează cercetări, in rem, de către organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava - Poliţia Oraşului Salcea, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 2 din Codul penal.

În fapt, s-a reţinut că, la data de 29.03.2019, unei persoane de sex masculin din localitatea Văratic, oraş Salcea, jud. Suceava, în vârstă de 79 ani, diagnosticat cu infecţie Covid - 19, datorită evoluţiei favorabile a bolii, i-au fost întocmite documentele de externare din Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf. Ioan cel Nou Suceava - Secţia de Boli Infecţioase, i-a fost prescris tratamentul medicamentos şi i s-a pus în vedere să aştepte, pentru a fi transportat la domiciliu cu o ambulanţă specială şi însoţit de echipajul medical.

Potrivit actului de sesizare, acesta nu s-a conformat situaţiei impuse de către medicul curant şi, fără acordul personalului medical, a părăsit incinta Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sf. Ioan cel Nou Suceava, şi a plecat către localitatea de domiciliu cu un autoturism taxi.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanţelor de comitere a faptei şi a stabilirii răspunderii penale.

Menţionăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal care nu înfrânge principiul prezumţiei de vinovăţie.

PRIM PROCUROR ADJ.,
Georgescul Ruxandra - Andreea