Publicat: 14 Octombrie, 2016 - 14:46
Share

Peste 1000 de cercetaşi din cadrul Organizaţiei Naţionale “Cercetaşii României” vor sărbători „Deschiderea Anului Cercetăşesc 2015-2016” sâmbătă, 15 octombrie, de la ora 11.00, la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” Bucureşti.
Pe parcursul a câtorva ore, aleile şi curţile muzeului vor deveni ţinuturi dacice în care educaţia, joaca, entuziasmul şi bucuria îşi vor da mâna. Aproximativ 1000 de copii, tineri şi voluntari adulţi cercetaşi vor răspunde provocărilor speciale din ținuturile Castrodava, Lupidava, Temedava, Exploridava și Seniodava. O dată demonstrate aptitudinile şi abilităţile de cercetaş, ei vor primi cheile necesare pentru eliberarea unei matrite dacice speciale.
Sâmbătă puteţi aprecia efervescenţa celei mai mari mişcări de tineret din lume şi, totodată, să aflaţi cum prin educaţie şi implicare lăsăm lumea un pic mai bună decât am găsit-o. La eveniment vor participa cercetași din București și din alte șase orașe, precum și prieteni de încredere ai mişcării Scout în România. În deschiderea evenimentului vom aprecia susţinerea acestora în activităţile educaţionale ce transmit mai departe pedagogia cercetășească (scout) la cei peste 4000 de copii şi tineri din România.
Organizaţia Naţională “Cercetaşii României” este membră fondatoare a Organizaţiei Mondiale a Mişcării Scout. Misiunea Cercetăşiei în societatea româneasca este de a contribui la educarea tinerilor printr-un sistem de valori bazat pe o Promisiune şi o Lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, în care oamenii sunt împliniţi ca indivizi şi joacă un rol constructiv în societate. Cercetăşia este cea mai mare organizaţie mondială educativă de tineret, care, de peste 100 de ani, contribuie în România la crearea unei lumi mai bune prin implicarea personală a sutelor de milioane de oameni care au respectat Promisiunea Cercetaşului.