Publicat: 1 Noiembrie, 2014 - 16:51

Poliţiştii din Vaslui au depistat trei persoane, care transportau peste 330.000 de articole pirotehnice, precum şi obiecte de îmbrăcăminte, pentru care nu aveau documente de provenienţă. Bunurile au fost ridicate în vederea confiscării. 

La data de 31 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului Arme Explozivi, Substanţe Periculoase şi ai Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Vaslui, sprijiniţi de poliţişti rutieri, au oprit în trafic un autovehicul în care se aflau trei persoane. 

Autoturismul era condus de un cetăţean turc, de 32 de ani, din municipiul Bucureşti, care transporta, fără drept, cantitatea de 331.200 de petarde, ambalate în 23 de baxuri, precum şi articole de îmbrăcăminte, fără a deţine documente de provenienţă. 

Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit că bunurile aparţineau unui bărbat de 35 ani, din judeţul Ilfov, aflat în autoturism, care achiziţionase produsele dintr-un complex comercial din Bucureşti şi intenţiona să le comercializeze în municipiul Vaslui.

Obiectele pirotehnice, care fac parte din categoria a II-a şi articolele de îmbrăcăminte au fost ridicate în vederea cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept.

Reamintim faptul că se interzice deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoria a II-a, din motive de ordine, securitate, siguranţă publică şi pentru protecţia mediului. Conform legislaţiei în vigoare, orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an.