12 august 2022

Cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor proxenetism şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive

Symbol of justice – Themis in the old university library.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La data de 04 august 2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a doi inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor proxenetism şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu anul 2022, unul dintre inculpaţi a înlesnit practicarea prostituţiei de către o persoana vătămată, a transportat-o pe aceasta în diferite locaţii de pe raza judeţelor Cluj şi Mureş, în scopul practicării prostituţiei şi şi-a însuşit sumele de bani provenite din practicarea prostituţiei.

Cu privire la cel de-al doilea inculpat s-a reţinut că a procurat, manipulat şi distribuit mai multor persoane din judeţele Cluj şi Mureş substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive. În acest context, acesta a comercializat primului inculpat substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive pentru a fi puse la dispoziţia persoanei vătămate şi a persoanelor din anturajul acesteia.

În urma celor patru percheziţii domiciliare efectuate în judeţele Cluj şi Mureş au fost descoperite şi ridicate şase telefoane mobile, sumele de 1.800 de lei şi 50 de euro, precum şi obiecte care ar fost utilizate în timpul consumului de droguri.

În cursul zilei de astăzi a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj cu propunere de luare a măsurii arestului preventiv a celor doi inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Cluj şi al Grupării Mobile de Jandarmi Târgu Mureş.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. Comunicat de presă – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj

Sursa foto Pixabay