7 august 2022

Cercetați pentru trafic de droguri

Scales of Justice, Lady Justice, law library concept, Law books in the background.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj, în colaborare cu poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- S.T. Cluj, au efectuat opt percheziţii domiciliare, la locuinţele unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

La data de 4 august 2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reţinerea pentru, 24 de ore, a patru persoane cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc în formă continuată şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2020 cele patru persoane ar fi procurat, manipulat, stocat şi distribuit, în mod direct, droguri de risc şi mare risc, precum şi substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive, mai multor consumatori din judeţul Cluj.

În urma celor opt percheziţii domiciliare efectuate în cauză au fost descoperite şi ridicate 880 de grame de substanţă psihoactivă, 2 comprimate cu efect psihoactiv, 10 grame de cannabis şi 5 grame de haşiş, două cântare electronice cu urmă de substanţă, grindere cu urme de THC, ustensile folosite pentru consum cu urme de substanţă, mai multe telefoane mobile şi un laptop.

În cursul zilei de astăzi judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj a dispus arestarea preventivă a celor patru persoane, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, precum şi al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca şi Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj: Agent principal de poliţie Andreea-Andrada Vişan
Comunicat de presă – Inspectoratul General al Poliţiei Române

Sursa foto Pixabay