6 octombrie 2022

Cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic intern de droguri de mare risc

Symbol of justice – Themis in the old university library.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La data de 17.08.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Târgu Mureş au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a doi inculpaţi, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic intern de droguri de mare risc.

În cauză s-a reţinut faptul că inculpaţii, în perioada iulie-august 2022, au comercializat droguri de mare risc către consumatori din judeţul Mureş, în data de 17.08.2022 fiind surprinşi în flagrant, de către organele de urmărire penală, după ce au comercializat o cantitate de materie materie vegetală (Cumyl – 4CN – Binaca).

Activităţile au fost urmate de punerea în aplicare a 2 mandate de percheziţie domiciliară pe raza judeţului Mureş, în urma cărora au fost descoperite şi ridicate în vederea indisponibilizării cantitatea totală de 28,2 grame fragmente vegetale, preambalată în 99 de ţiple din staniol argintiu, pe care s-a pus în evidenţă Cumyl – 4CN – Binaca, peste 4.300 de lei, 2.220 de euro şi un cântar electronic.

În cursul zilei de astăzi cei doi inculpaţi au fost arestaţi preventiv de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Mureş pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş şi luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Mureş .

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penal, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. Comunicat de presă – DIICOT

Sursa foto Pixabay