15 august 2022

Ceremonia de absolvire a cursurilor de diplomaţie şi relaţii internaţionale ale Complexului Educaţional Laude-Reut

Distribuie pe rețelele tale sociale:

CParticiparea secretarului de stat pentru relaţii interinstituţionale Janina Sitaru la ceremonia de absolvire a cursurilor de diplomaţie şi relaţii internaţionale ale Complexului Educaţional Laude-Reut

Secretarul de stat pentru relaţii interinstituţionale Janina Sitaru a participat marţi, 7 iunie 2022, la ceremonia de absolvire a celei de-a XVI-a ediţii a cursurilor de diplomaţie şi relaţii internaţionale ale Complexului Educaţional Laude-Reut. Festivitatea a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Externe, în prezenţa consilierului prezidenţial Luminiţa Odobescu, a preşedintelui Complexului Educaţional Laude-Reut, Tova Ben Nun-Cherbis, alături de profesori, elevi, absolvenţi şi alţi invitaţi speciali. De asemenea, David Saranga, ambasadorul Statului Israel la Bucureşti, a transmis absolvenţilor, în format video, mesajul său de felicitare.

În intervenţia sa, secretarul de stat a felicitat conducerea şi profesorii instituţiei pentru constanţa formării unor serii succesive de elevi în domeniul relaţiilor internaţionale şi a apreciat dedicaţia, seriozitatea şi interesul cu care tinerii absolvenţi au aprofundat domeniul. A evidenţiat tradiţia bunei colaborări şi sprijinul constant acordat de către Ministerul Afacerilor Externe proiectelor şi cursurilor Complexului Educaţional Laude-Reut, inclusiv a conferinţelor anuale 2Day Ambassador, menţionând totodată implicarea diplomaţiei române în susţinerea calităţii profesionale şi ştiinţifice, precum şi a performanţei în educaţie.

Reprezentantul MAE a adus în discuţie programele ce urmăresc o educaţie incluzivă şi de calitate, în acord cu priorităţile sistemului educativ din România şi în spiritul Agendei ONU 2030 pentru dezvoltare durabilă, precum şi al obiectivelor de reformă, eficientizare şi investiţie, în cadrul strategic european de cooperare în domeniul educaţiei aferent perioadei 2021 – 2030. Totodată, a subliniat importanţa evenimentelor internaţionale majore ale anului 2022 din domeniul educaţiei, în special a Summit-ului dedicat Transformării Educaţiei care va avea loc în septembrie la New York, în cadrul căruia România va co-prezida linia de acţiune dedicată profesorilor.

De asemenea, secretarul de stat Janina Sitaru a invocat necesitatea implicarii tinerilor în politicile publice, evidenţiind rolul esenţial pe care educaţia de calitate îl joacă în formarea generaţiilor viitoare, ce reprezintă vectori-cheie în construirea unui viitor durabil şi consolidarea valorilor democratice.

Evenimentul a inclus un segment dedicat memoriei ambasadorului Mihnea Constantinescu, prezentarea volumului colectiv „Memoria Holocaustului”, cea de-a doua parte a trilogiei „Mihnea Constantinescu – Emblematic România”, în prezenţa membrilor familiei şi a reprezentanţilor Fundaţiei Ambasador Mihnea Constantinescu,