7 decembrie 2021

Ceremonia de acordare a primului grad de ofiţer absolvenţilor anului IV, Secţia de Pregătire Medico-Militară Târgu Mureş

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Absolvenţii anului IV din cadrul Secţiei de Pregătire Medico-Militară Târgu Mureş a Institutului Medico-Militar, promoţia „Regele Mihai I – 100” au trăit astăzi emoţia avansării la primul grad de ofiţer.

Ceremonia de acordare a primului grad de ofiţer celor 20 de studenţi absolvenţi ai anului IV Medicină Militară, Târgu Mureş a avut loc în Cetatea Medievală Tîrgu Mureş astăzi, 29 iulie 2021, cu începere de la ora 9:30.

Însemnătatea evenimentului a fost fost dublată de Ceremonia dedicată Zilei Imnului Naţional al României proclamată prin Legea nr. 99/1998 şi sărbătorită anual în data de 29 iulie.

Şeful Secţiei de Pregătire Medico Militară Târgu Mureş, Col. medic Vicenţiu GHIŢESCU, a dat citire Ordinului Ministrului Apărării Naţionale de acordare a gradului de sublocotent absolvenţilor anului IV Medicină Militară.

Studenţii Secţiei de Pregătire Medico-Militară Târgu Mureş, nou intraţi în corpul ofiţerilor, au fost felicitaţi în cadru festiv de Rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, reprezentantul Direcţiei Medicale a Ministerului Apărării, Col. Florin Pătru, locţiitorul comandantului Comandamentului Forţelor pentru Operaţii Speciale, General de brigadă Claudiu Ovidiu Dobocan, subprefectul Judeţului Mureş, Ana-Lucia HANG.

S-au aflat alături de studenţii absolvenţi ai anului IV Medicină Militară, decanul Facultăţii de Medicină Târgu Mureş, prof. univ. dr. Ovidiu S. Cotoi, reprezentantul Institutului Medico Militar, Col. Viorel Bulmez, reprezentanţi ai instituţiilor locale.

Mesajul Rectorului UMFST, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei: „Această zi este o zi de sărbătoare pentru Universitate şi pentru voi, studenţii
acestei universităţi.

Aseară am participat cu toţii la Festivitatea de absolvire a promoţiei 2021, unde 15 studenţi militari absolvenţi au depus jurământul medical. Astăzi, se află în faţa dumneavoastră 20 de studenţi militari care devin ofiţeri. Un moment important în cariera voastră, un moment de promovare ce vine ca o confirmare a motivaţiei voastre.

De astăzi sunteţi ofiţeri. Ne uităm la voi cu respect, cu speranţă şi cu sentimentul încrederii în viitorul medicinei militare româneşti, a centrului de la Târgu Mureş. Avem astăzi, la Târgu Mureş 170 de studenţi militari. Alături de Bucureşti, este al doilea centru care pregăteşte studenţi militari pentru armata română. Din acest motiv, de curând, Universitatea a fost decorată de către Ministerul Apărării Naţionale cu cea mai importantă medalie, dovadă a calităţii pregătirii voastre medicale.

Nu am nici o îndoială că veţi merge înainte, aşa cum o cer reperele academice şi militare. Asocierea pe care v-aţi permis-o de a lega această promovare în grad de Regele Mihai I al României are o semnificaţie deosebită. De curând, cea mai importantă sală a Parlamentului României, Sala Senatului, a primit de asemenea
numele Regelui Mihai I.

Nu trebuie să uitaţi faptul că, UMF Târgu Mureş a fost înfiinţată în anul 1945 prin Decret Regal al Regelui Mihai I. Elementul de onoare, de onestitate, de patriotism pe care, de fiecare dată Casa Regală a României l-a transmis românilor, trebuie să vă urmărească în fiecare zi.

Vă felicit, vă doresc mult succes şi niciodată să nu uitaţi că aparţineţi unei Universităţi, unui oraş şi unei ţări care are multe aşteptări de la voi. Felicitări!”

În numele studenţilor anului IV Medicină Militară s-a adresat celor prezenţi şeful promoţiei „Regele Mihai I – 100”, slt. George Bojescu. Mesaje de felicitare au venit şi din partea absolvenţilor anului VI din cadrul Secţiei de Pregătire Medico-Militară Târgu Mureş, transmise de şeful promoţiei 2021, slt. Alexandra Hoza.

În fruntea Gărzii de onoare a dispozitivului pentru defilare s-a aflat Lt. col. medic Bogdan Ţambrea urmat de cele 6 plutoane constituite din studenţii celor 6 ani de studii din cadrul Secţiei de Pregătire Medico-Militară Târgu Mureş.

Felicitări promoţiei „Regele Mihai I – 100”!