Publicat: 26 Martie, 2019 - 08:54
Cuc pe post de naș

Marţi, 26 martie 2019, Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc şi Comisarul European pentru Transport, Violeta Bulc vor participa împreună cu reprezentanţii Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos Galaţi şi ai Agenţiei Executive pentru Inovare şi Reţele (INEA), în portul Giurgiu, la ceremonia de botez a navei de semnalizare "CONCORDIA EU 2019". Nava este unul dintre rezultatele proiectului FAIRway Danube, finanţat din programul Connecting Europe Facility (CEF).

Nava de semnalizare a fost construită la şantierul naval Shipyard ATG Giurgiu, în 14 luni, iar contractul a avut o valoare de 3.350.000 euro. Aceasta este dedicată activităţii de semnalizare a şenalului pe sectorul românesc de Dunăre.

Obiectivul principal al Proiectului FAIRway Danube, este să implementeze "Master Planul de Reabilitare şi Întreţinere a Şenalului Navigabil al Dunării şi a afluenţilor săi navigabili" aprobat de toate Ministerele relevante în decembrie 2014. Scopul Master Planului este de a atinge şi de a asigura condiţii bune de navigaţie pe tot parcursul anului, prin furnizarea unui nivel minim de servicii.

Proiectul FAIRway Danube are drept scop:

- Elaborarea planurilor naţionale de acţiune coordonate pentru implementarea "Master Planului de Reabilitare şi Întreţinere a Şenalului Navigabil"

- Achiziţionarea echipamentelor necesare pentru a desfăşura activităţi pilot privind serviciile hidrologice în cele cinci ţări (Bulgaria, Croaţia, Ungaria, România şi Slovacia);

- identificarea unor abordări inovatoare pentru reabilitarea şi modernizarea şenalului navigabil;

- Pregătirea documentaţiei pentru implementarea viitoarelor măsuri selectate care sprijină în continuare punerea în aplicare a "Master Planului de Reabilitare şi Întreţinere a Şenalului Navigabil".

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Geo: