Publicat: 26 Iulie, 2017 - 16:00

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În cursul zilei de ieri, 25 iulie 2017, la sediul instituției, domnul Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a avut o întâlnire de lucru cu domnul Ahmad B. Binhamad, procurorul general al Palestinei. La întrevedere au participat din partea Ministerului Public doamna Laura Oprean, prim adjunct al procurorului general, domnul Bogdan Licu, adjunct al procurorului general, domnul Alexandru Fîciu, procuror șef al Serviciului de cooperare judiciară internațională, relații internaționale și programe și doamna Nadina Spînu, procuror în cadrul structurii anterior menționate. Din delegația străină au mai făcut parte doamna Rasha Mahamid și domnul Loai Shamieh, procurori, precum și domnii Fuad Kokaly, ambasador extraordinar și plenipotențiar din partea Ambasadei Palestinei la București, Assem Kordi, consilier.

După convorbirile oficiale avute de cele două delegații, a avut loc ceremonia de semnare a Memorandumului de Înțelegere privind cooperarea judiciară bilaterală între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Parchetul General din Palestina. Potrivit Memorandumului, cele două parchete vor coopera, în limitele competențelor lor, cu privire la asistența judiciară în materie penală, în domenii precum lupta împotriva criminalității organizate transnaționale, terorismului, corupției, cybercrime și alte forme grave de criminalitate și se vor consulta reciproc cu privire la aspecte de legalitate apărute în cursul transmiterii/executării unor cereri de asistență.