Publicat: 2 Octombrie, 2018 - 10:00
Share

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, și președintele Institutului Francez, Pierre Buhler, vor participa joi, 4 octombrie 2018, la ceremonia de semnare a Procesului Verbal al celui de-al cincilea Comitet Mixt de Organizare al Sezonului România-Franța.

Evenimentul va avea loc la Cercul Militar Național, str. Constantin Mille nr. 1-3, ora 17:15.

După ceremonia de semnare, ministrul afacerilor externe și președintele Institutului Francez vor susține declarații de presă (se va asigura traducere simultană la căști română/franceză).

În partea a doua, cei doi comisari ai Sezonului România-Franța - Andrei Țărnea și Jean-Jacques Garnier – vor prezenta momentele cheie și identitatea vizuală ale Sezonului și vor răspunde întrebărilor presei.

Informații suplimentare

Sezonul România-Franța este un proiect bilateral de anvergură, care va debuta în Franța într-un moment de o importanță deosebită pentru țara noastră, Centenarul Marii Uniri, și va continua în 2019, inclusiv pe perioada exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, punând accentul, în egală măsură, pe cultură și creație contemporană, dar și pe domeniile educațional, universitar, științific, ecologic, economic, digital, sportiv, gastronomic, turistic.

Sezonul se va desfășura alternativ în Franța și România, în perioada 27 noiembrie 2018 – 14 iulie 2019, având ca obiective principale:

  • Actualizarea imaginii și percepției celor două popoare unul față de celălalt;
  • Întărirea legăturilor economice, științifice, culturale si de societate care unesc cele două țări;
  • Sprijinirea mediului de afaceri din cele două țări pentru dezvoltarea de proiecte comune;
  • Reafirmarea atașamentului celor două țări față de o Europă a păcii, a ideilor și a cooperării.

Tag-uri Nume: