Publicat: 5 Martie, 2019 - 13:48

Biroul de Presă al Casei Majestăţii Sale Custodelui Coroanei este autorizat să transmită următorul comunicat:

Ceremonia funerară a Regelui Carol al II-lea

Sâmbătă, 9 martie 2019, la ora 12, sicriul cu rămăşiţele pământeşti ale Regelui Carol al II-lea va fi înhumat, în cadrul unei ceremonii religioase şi militare, în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române va fi reprezentată la ceremonia funerară de Alteţa Sa Regală Principele Radu. De asemenea, vor lua parte Alteţa Sa Regală Principesa Sofia şi Alteţa Sa Regală Principesa Maria.

În anul 2003, după o jumătate de secol de la trecerea la cele veşnice a Regelui Carol al II-lea, în Portugalia, rămăşiţele sale pământeşti au revenit în România, aflându-se depuse, până în ziua de astăzi, într-o capelă a Mânăstirii Curtea de Argeş.

Ceremonia funerară va începe cu un serviciu religios oficiat în Vechea Catedrală şi se va încheia cu ceremonia înhumării în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală. Îşi vor da concursul militarii Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul", precum şi cei ai Batalionului Vânători de Munte 33 "Posada" din Curtea de Argeş.

Publicul şi reprezentanţii presei vor avea acces în faţa Vechii Catedrale şi în faţa Noii Catedrale. Televiziunea Română va transmite în direct ceremonia funerară a Regelui Carol al II-lea şi va pune la dispoziţie semnalul TV instituţiile de presă interesate.
 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: