27 septembrie 2022

Ceremonia militară prilejuită de ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Miercuri, 1 decembrie 2021, începând cu ora 11:00, va avea loc ceremonia militară prilejuită de ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI

Manifestările se vor desfăşura la Statuia Regelui Ferdinand I din Piaţa Unirii, Municipiul Oradea, după următorul program:

11:00-11:03 Primirea persoanei oficiale, prezentarea onorului, salutul drapelului de luptă şi ocuparea locului în formaţie

11:03-11:05 Intonarea Imnului naţional al României

11:05-11:20 Slujba religioasă

11:20-11:35 Alocuţiuni ale personalităţilor participante

11:35-11:45 Scurt moment artistic

11:45-12:00 Festivitatea depunerii de coroane de flori la statuia Regelui Ferdinand I

12:00 Încheierea ceremoniei militare

Ziua Naţională a României este sărbătoarea tuturor românilor şi a celor care simt româneşte.

Trebuie să fim mândri că înfăptuirea Marii Unirii a început la Oradea, în casa avocatului Aurel Lazăr. În acest loc s-a semnat „Declaraţia de la Oradea”, ce proclama dreptul românilor la autodeterminare. Acest act a stat la baza evenimentelor care au urmat, culminate cu Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia.
Momentul istoric din 1 decembrie 1918 a fost esenţial pentru realizarea idealului naţional de veacuri – unirea sub aceeaşi conducere a tuturor românilor. Rolul oamenilor de stat din acea vreme a fost esenţial, iar deciziile luate de aceştia s-au dovedit a fi inspirate.

Azi, ţara noastră este membră în cele mai importante structuri internaţionale, Alianţa Nord-Atlantică şi Uniunea Europeană, iar la nivel regional suntem principala forţă în sud estul Europei.

Mândria de a fi român, de a duce mai departe moştenirea înaintaşilor, de a fi parte a unui întreg spiritual şi cultural sunt sentimente înălţătoare.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, dragi români! Doamne ajută!

Reamintim cetăţenilor care doresc să participe la eveniment să respecte normele de distanţare socială şi măsurile sanitare în vigoare.

Cancelaria Prefectului – Judeţul Bihor