Publicat: 13 Februarie, 2017 - 12:01

Marți, 14 februarie, începând cu ora 10.00, la sediul Batalionului 265 Poliţie Militară „Tudor Vladimirescu”, se va desfăşura ceremonia de repatriere din teatrul de operaţii Afganistan a Detaşamentului International Military Police (IMP) şi a Detaşamentului Army Institutional Advisory Team (AIAT), care au participat la misiunea „Resolute Support”. 

Ceremonia, planificată inițial pentru data de 9 februarie, a fost  replanificată ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile, care nu au permis efectuarea zborului în intervalul de timp programat inițial.

Jurnaliştii interesaţi să participe la ceremonie vor fi aşteptaţi marți, 14 februarie, începând cu ora 9.30, la sediul Batalionului 265 Poliţie Militară „Tudor Vladimirescu” (Şoseaua Antiaeriană nr. 4-6). Persoană de contact: locotenent Răzvan Matran, telefon 0732.455.120.

Militarii Detaşamentului AIAT au avut misiuni de consiliere a comandanţilor şi personalului din principalele instituţii de învăţământ militar şi centre de instruire ale armatei afgane, iar cei din Detaşamentul IMP au asigurat menţinerea unui climat de ordine şi securitate în baza militară din Bagram.

Detaşamentul IMP, rotaţia a IV-a, este primul detaşament românesc dislocat într-un teatru de operaţii comandat de o femeie-militar, locotenentul Mirela Ivaşcu.