4 februarie 2023

Ceremonie festivă de oferire a diplomelor, certificatelor şi medaliilor emise de Şeful Statului Major al Apărării

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Astăzi, 24 ianuarie 2023, ora 09.00, Primăria Municipiului Tulcea a organizat, în parteneriat cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Tulcea, o ceremonie festivă de oferire a diplomelor, certificatelor şi medaliilor emise de Şeful Statului Major al Apărării, dl General-locotenent Daniel PETRESCU şi Casa Regală a României – ASR Principele Radu, voluntarilor militari şi civili tulceni care au luat parte la cea de-a IX-a ediţie a Ştafetei Veteranilor, organizată de Echipa Invictus România.

„INVICTUS este un proiect de voluntariat care se extinde din mediul militar în cel civil. Este un grup informal de oameni capabili să facă diferenţa, să schimbe, să motiveze şi să inspire. Este în primul rând un proiect de educaţie, o luptă împotriva ignoranţei şi o punte între militari şi civili ca oameni. De aceea, strategia Invictus include extinderea proiectelor în parteneriat cu alte asociaţii nonguvernamentale.

Invictus România este un ideal prin care sufletul curat este pus în slujba voluntariatului şi a camarazilor, iar ceremonia are rolul de a promova voluntariatul şi de a inspira mulţi oameni să se alăture Ştafetei Veteranilor.” (Invictus România)

Din partea organizatorilor au fost prezenţi Domnul Ştefan ILIE, Primarul Municipiului Tulcea şi Domnul Col. Ion BORDEI, Inspector Şef al Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Tulcea. Aceştia au avut deosebita onoare de a-i avea alături, în calitate de invitaţi, pe:

– Mihai HULENI, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea
– Corina- Geanina TERCI, Subrefect – Instituţia Prefectului Judeţul Tulcea
– Col. Vasile EFTEI, Şef Direcţie al Direcţiei Judeţene de Telecomunicaţii Speciale Tulcea
– Alexandru GRIGORE, Directorul Executiv al Direcţiei de Poliţie Locală a Municipiului Tulcea
– Col. Daniel PETROV, Inspector Şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Delta” Tulcea
– Comisar Şef de Poliţie, Liviu-Marian SECHILA, Şef Serviciu al Serviciului Teriorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea
– Comisar Şef de Poliţie, Daniel-Dumitru GRĂDINARU, Inspector Şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Tulcea

Ceremonia a fost deschisă de reprezentanţii organizatorilor, Domnul Ştefan ILIE şi Domnul Col. Ion BORDEI, care au rostit alocuţiuni, prin intermediul cărora participanţii la Ştafeta Veteranilor Invictus 2023 au fost felicitaţi pentru demersul caracterizat prin onoare şi devotament, transmiţând totodată încurajări de a duce mai departe spiritul Invictus.

Organizatorii au înmânat primele distincţii Domnului Plt. Adj. Şef Sorin ANDRICI, sportiv militar din cadrul Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Tulcea, căpitanul echipei de ultramaraton Spartanii Angelo Tulcea.

În continuare, Domnul Plt. Adj. Şef Sorin ANDRICI a oferit distincţiile emise de Şeful Statului Major al Apărării, dl General-locotenent Daniel PETRESCU şi Casa Regală a României – ASR Principele Radu, colegilor de echipă, participanţi la Ştafeta Veteranilor Invictus 2022:

– Dna Roxana BONTAŞ
– Dl. Col. Ion BORDEI
– Dl. Mihai HULENI
– Dl. Nicolae BIBU
– Dl. Col. Florian NICOLAU
– Dl. Cpt. Lucian IVANOV
– Dl. Slt. Daniel CĂLIN
– Dna Plt. Anca ŞERBAN
– Dl. Plt. Adj. Florin GROSU
– Dl. Plt. Adj. Tiberiu FIRUŢĂ
– Dna Mariana STOIAN
– Dl. Alexandru STOIAN
– Dnei Andreea STOIAN
– Dl. Ag. Florin RĂUŢĂ
– Dl. Ag. Şef Ion BORISOV
– Dl. Ag. Şef Pr. Paul ROTARU
– Dl. Cap. Marian SIMION

Cea de-a VIII-a ediţie a Ştafetei Veteranilor Invictus a început pe 1 octombrie 2022, a străbătut toate judeţele ţării şi s-a încheiat pe 25 octombrie 2022, de Ziua Armatei Române, la Carei.

Invictus România este o cauză care sprijină luptătorii români răniţi în teatrele de operaţii să participe la Jocurile Invictus şi mobilizează an de an sute de voluntari în sprijinul respectului faţă de eroii şi veteranii neamului, în cadrul Ştafetei Veteranilor.