Publicat: 20 Iulie, 2017 - 13:05
Cu ocazia zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene

Joi 20 iulie 2017,  la Monumentul Eroilor Aerului din Bucureşti, a avut loc o ceremonie militară şi religioasă cu depuneri de coroane de flori în memoria eroilor aviatori, cu ocazia zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, în epicentrul unui haos rutier provocat de restricţiile de circulaţie în partea de nord a capitalei.

Pe timpul ceremoniei au evoluat aeronave militare din dotarea Forţelor Aeriene Române, dintre care supersonicele de lupta F16 au fost cele mai admirate de participanţi , aeronave aparținând Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații, precum și Iacării Acrobați, care au lansat pe cerul Capitalei drapelul Romaniei.

Pe timpul ceremoniei au evoluat aeronave militare de tip F16FIGHTINGFALCON, MIG21LanceR, IAR330PUMA, IAR330SOCAT, C27JSpartan, C130HERCULES, MI17, EC135, SA365DAUPHIN, IAK52, precum și F15 din dotarea USAFE dislocate la Baza 71 Aeriană, în cadrul exercițiului bilateral DACIAN EAGLE 2017.

La Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor, a fost oficiată o slujbă religioasă în memoria eroilor aviatori şi au fost depuse coroane de flori. Show-ul politic a fost deschis de preşedintele Klaus Iohannis care, se pare cănu a fost invitat (dintr-o eroare birocratică) să participe la ceremoniile de Ziua Aviaţiei din Capitală, fapt pentru care Administraţia Prezidenţială nu a trimis coroane de flori, aşa cum s-a procedat până acum. Preşedintele Iohannis nu a participat niciodata la Ceremonialul dedicat eroilor aviaţiei