7 octombrie 2022

Ceremonii de învestire în funcţie a prefecţilor din mai multe judeţe

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Astăzi, 13 ianuarie, în prezenţa subsecretarului de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Gheorghe SORESCU, a avut loc, în sistem de videoconferinţă, Ceremonia de învestire în funcţie a prefecţilor din judeţele Bistriţa-Năsăud, Galaţi, Maramureş, Prahova, Vaslui şi a subprefecţilor din judeţele Alba, Argeş, Bistriţa-Năsăud, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Mureş, Sibiu, Timiş şi din Municipiul Bucureşti.

Cu această ocazie, oficialul a transmis mesajul ministrului Afacerilor Interne, Lucian Nicolae BODE, subliniind importanţa pe care aceste funcţii de demnitate publică o au, precum şi faptul că aceste poziţii reprezintă un angajament atât în faţa Guvernului României, cât şi în faţa cetăţenilor, pe care trebuie să îl onoreze exemplar.

„Sunteţi un factor de echilibru politic şi administrativ, iar cuvintele care trebuie să vă definească activitatea sunt responsabilitate, integritate şi profesionalism.

Aşteptările sunt mari în ceea ce vă priveşte iar situaţiile pe care le aveţi de gestionat sunt complexe. De aceea, vă solicit implicare totală, o bună coordonarea cu Ministerul Afacerilor Interne, responsabilitate faţă de interesele comunităţilor şi ale cetăţenilor şi asumarea deplină a rolului constituţional ce vă revine.

Totodată, oficialul a făcut un apel la responsabilitate, profesionalism în gestionarea situaţiei generate de evoluţia pandemiei de COVID-19, evidenţiind că este nevoie de un efort instituţional coordonat şi integrat care necesită implicare totală.

„Aveţi un rol major în gestionarea pandemiei si o responsabilitate imensă în ceea ce priveşte protejarea sănătăţii cetăţenilor. Ne aflăm în plin val pandemic şi din acest motiv mandatul dumneavoastră va trebui să înceapă de îndată! Este nevoie din partea dumneavoastră de o mobilizare exemplară 24 de ore din 24 şi 7 zile din 7.

Vă asigur că veţi avea sprijin pentru depăşirea oricăror probleme cu care vă veţi confrunta dar, totodată, vă solicit să fiţi foarte conştienţi de sarcinile care vă revin.

Vă felicit pentru învestirea în funcţie, vă doresc sănătate şi putere de muncă şi să respectaţi jurământul pe care l-aţi depus astăzi, de a respecta Constituţia şi legile ţării şi de a face cu bună-credinţă tot ceea ce vă stă în puteri şi pricepere pentru binele locuitorilor judeţului.”, a mai completat demnitarul.