7 octombrie 2022

Cererile depuse pentru eliberarea cărţilor de identitate, soluţionate

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primăria Municipiului Constanţa anunţă că cererile depuse pentru eliberarea cărţilor de identitate (cu excepţia celor care au necesitat verificări suplimentare), până la data de 09.04.2021, inclusiv, sunt soluţionate. Astfel, îi invităm pe cetăţenii care au de ridicat actele de identitate să se prezinte la ghişeul Restituiri, în următorul program:

Luni, marţi, miercuri, vineri – 8:30-16:30

Joi – 9:30-12:30 şi 15:30-18:30

Totodată, menţionăm că la nivelul municipiului Constanţa, termenul de eliberare al actelor de identitate este de 30 zile.

Reamintim faptul că Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 art.4 alin.(5) precizează clar că documentele eliberate de autorităţile publice care expiră în perioada stării de alertă îşi păstrează valabilitatea pe toată perioada stării de alertă şi 90 zile de la încetarea acesteia. Facem precizarea că în categoria documentelor eliberate de instituţiile şi autorităţile publice intră şi documentele de identitate, astfel că documentele de identitate expirate după data de 01.03.2020 îşi păstrează valabilitatea pe perioada mai sus menţionată şi pot fi utilizate de către titulari în relaţia cu instituţiile publice şi persoanele juridice de drept privat, care au obligaţia de a le accepta.

Pentru orice informaţie şi pentru evitarea deplasărilor, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon 0241-661510 sau adresa de mail: evidentapopulatiei@primaria-constanta.ro

Compartimentul comunicare şi mass media al Primăriei Municipiului Constanţa