7 octombrie 2022

Cerşetoria, consumul de băuturi în spaţiul public sau aruncarea deşeurilor la întâmplare, sancţionate

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii locali constănţeni desfăşoară permanent acţiuni de verificare a respectării măsurilor pentru îmbunătăţirea activităţilor de gospodărire şi înfrumuseţare a localităţii, a măsurilor de protecţie individuală, a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, a circulaţiei pe drumurile publice, precum şi eradicarea comerţului stradal neautorizat. Zilele trecute au fost vizată zona pieţelor Griviţei, Balada, Unirii şi Brick.

Cu această ocazie au fost verificate 35 de societăţi comerciale şi legitimate 410 persoane, fiind aplicate 146 de sancţiuni contravenţionale în cuantum total de 54.890 lei, pentru încălcarea prevederilor mai multor acte normative aflate în competenţa poliţiştilor locali cu atribuţii în domeniile: ordine publică, circulaţie rutieră şi activitate comercială.

Cele mai multe abateri au vizat nepurtarea măştii de protecţie, consumul de băuturi alcoolice în spaţiul public, aruncarea de ambalaje şi gunoi pe domeniul public. O persoană care apela la mila publicului a fost predată reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială, în vederea reintegrării acesteia în societate.

În acelaşi timp, poliţiştii locali au acţionat şi în zonele aglomerate, precum staţiile CT Bus, mijloacele de transport public de persoane, parcurile, pieţele, centrele comerciale şi parcările publice, pentru a verifica respectarea măsurilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei COVID-19.

Apreciem spiritul civic de care dau dovadă cetăţenii şi îi rugăm să ne semnaleze în continuarea orice fapte care contravin legislaţiei în vigoare la numărul de telefon 0241.484.205- Dispecerat Direcţia Generală Poliţia Locală Constanţa.

Compartimentul comunicare şi mass media al Primăriei Municipiului Constanţa