27 octombrie 2021

Certificatele verzi de călătorie în Uniunea Europeană sunt de trei tipuri

Distribuie pe rețelele tale sociale:

România este în grafic cu pregătirile pentru emiterea certifcatului verde de călătorie. Autoritățile europene au distribuit deja țărilor membre un model al documentului care ar urma să fie folosit după 1 iulie, de oricine va dori să traverseze granițele noastre și cele dintre statele Uniunii.

Cu acest document vom putea călători din nou fără restricții în spațiul Uniunii Europene. Deocamdată se lucrează la site-ul comun din care fiecare cetățean își va putea descărca documentul.

Practic, vor fi trei tipuri de certificate: pentru persoane vaccinate, pentru cei care au trecut prin boală și pentru persoane cu teste. Autoritățile dau asigurări că nu există niciun motiv să ne temem că datele personale din acest document ar putea fi folosite în alte scopuri.

Certificatul verde și scăderea numărului de îmbolnăviri sunt o adevărată gură de oxigen pentru turiști și cei care lucrează în acest domeniu.

Certificatele verzi ar urma să poată fi folosite cât mai repede după 1 iulie. Așa preconizează Uniunea Europeană. Sunt însă și țări precum Grecia și Austria care speră să le poată introduce mai devreme.