Publicat: 9 Ianuarie, 2019 - 15:46
Share
Președintele și Directorul Tehnic LG Electronics (LG), Dr. I.P. Park, a descris viziunea despre viitor a companiei

Președintele și Directorul Tehnic LG Electronics (LG), Dr. I.P. Park, a descris viziunea despre viitor a companiei în cadrul discursului său inaugural de la CES 2019, intitulat ”AI for an Even Better Life” (AI pentru o viață și mai bună). În cadrul CES, cel mai important târg de electronice de larg consum din lume, șeful LG a detaliat cum cei trei piloni de bază ai inteligenței artificiale – Evoluție, Conectare și Deschidere – pot oferi un ecosistem AI robust, cu soluții diverse pentru lumea reală.

 

Un susținător de vârf al tehnologiei AI concentrate pe consumator, LG continuă să adopte un rol de lider, pledând pentru rolul benefic al inteligenței artificiale în viețile consumatorilor. Discursul a inclus tehnologiile AI ale LG implementate în scenarii ale vieții de zi cu zi, pentru a oferi audienței de peste 3.000 de reprezentanți ai industriei de profil, influenceri și jurnaliști o înțelegere mai profundă a felului în care compania lucrează la transformarea zilei de mâine. Robotul LG CLOi GuideBot a împărțit scena cu Dr. Park în timpul discursului, devenind astfel primul robot din lume care a ajutat la susținerea unui discurs inaugural la CES.

 

„Vă face tehnologia viața mai bună?” a întrebat Dr. Park în deschiderea discursului său. „În ultimii 100 de ani, electrocasnice precum frigiderele, mașinile de spălat și aspiratoarele au redus timpul petrecut cu sarcinile casnice cu aproximativ 75%, dar a crescut semnificativ munca cognitivă,” a explicat Dr. Park. „Răspunsul este inteligența artificială – dar doar dacă reușim să obținem o inteligență artificială adevărată.”

 

De la lansarea sa, în 2017, brand-ul de tehnologie AI al companiei, LG ThinQ, și-a extins rapid portofoliul pentru a include aparate de aer condiționat, mașini de spălat, televizoare, smartphone-uri și aspiratoare robotizate. Dr. Park a prezentat cele mai recente inovații LG în domeniul acestor aparate ce folosesc puterea inteligenței artificiale: cel mai avansat microcip AI din lume pentru electrocasnice, o mașină de spălat cu învățare consolidată și mașinării „auto-vindecătoare”, ce pot detecta și repara automat problemele de funcționare fără a întrerupe operațiunile aflate în desfășurare.

 

 „Dar vreau să vă vorbesc despre mai mult decât simple îmbunătățiri,” a continuat Dr. Park. „Ambiția noastră este de a depăși rolul din prezent al LG, de producător de vârf al electronicelor de larg consum, și de a deveni inovatori ai stilului de viață, deservind un stil de viață cu adevărat inteligent.” Detaliind viziunea LG despre epoca inteligenței artificiale, Dr. Park a explicat cum cele trei idei-cheie – Evoluție, Conectare și Deschidere – vor permite tehnologiei AI să transforme fiecare aspect al vieții de zi cu zi. Produsele LG ThinQ vor evolua în timp, învățând despre utilizator, se vor conecta direct cu viața consumatorului și vor deschide calea unui ecosistem de inovație întărit de parteneriate și cooperare, oferind în cele din urmă „o definiție nouă și îndrăzneață a vieții mai bune.”

 

Dr. Park a subliniat importanța inteligenței ce evoluează pentru electronicele de larg consum. Pentru ca dispozitivele AI să depășească stadiul simplei recunoașteri vocale și execuției automate a îndatoririlor, acestea trebuie să poată înțelege scopul și intenția din spatele fiecărei comenzi. Pentru o asemenea înțelegere contextuală, inteligența artificială trebuie să evolueze, acumulând interacțiuni cu utilizatorul.

 

LG își extinde cunoașterea fără egal a consumatorilor de la nivelul căminului la cel al drumului, oferind noi experiențe inovatoare pentru mașină. În cazul unei revoluții a condusului autonom, LG și-a propus să schimbe și să extindă însăși definiția vehiculului, de la modalitate de transport la spațiu mobil. Soluția LG cu AI pentru habitaclu va ajuta utilizatorii să-și optimizeze folosirea timpului economisit la condus, transformându-le vehiculele într-o sală de conferințe, de cinema sau chiar un magazin pentru cumpărături personalizate.

 

„Construirea acestei noi experiențe din mașină necesită o plajă largă de soluții diverse, atât hardware, cât și software… De aceea avem nevoie de colaborare DESCHISĂ,” a declarat Dr. Park, ilustrând eforturile continue ale LG pentru a facilita o cultură a inovațiilor deschise. A prezentat colaborarea LG cu importantul producător de scaune, Adient, prin care se urmărește dezvoltarea scaunelor inteligente pentru o experiență personalizată la bordul mașinii. A fost anunțat și noul plan LG pentru platforma sa de operare, webOS, aflată în sistem open source încă din martie 2018. „Din acest an, în cadrul webOS vom adăuga acces deschis la platforma proprie de AI a LG pentru dezvoltatori din întreaga lume,” a declarat Dr. Park.

 

Dr. Park a prezentat apoi ambiția LG de a dezvolta potențialul tehnologiei AI pe o scară mult mai largă, conectând unități până acum individuale în cadrul unor sisteme inteligente. Platforma LG de Livrare a Serviciilor Robotizate – Robot Service Delivery Platform (RSDP) – va coordona sistematic ceea ce multipli roboți văd, aud și învață, transformând astfel modul în care ne administrăm munca și mediul înconjurător. Rețeaua inteligentă bazată pe AI ne va permite să îmbunătățim radical eficiența ecosistemului nostru energetic, de la producție și depozitare la consum. Semnalizarea inteligentă va transforma elementele fizice ale spațiului, precum zidurile, panourile de afișare sau chiar podelele în părți active și inteligente ale mediului nostru înconjurător.

 

Discursul inaugural LG a cuprins experți globali, inclusiv fondatorul Fundației XPRIZE - Dr. Peter Diamandis, renumitul cercetător în domeniul AI - Dr. Andrew Ng, directorul departamentului de automobile Luxoft - Alwin Bakkenes, vicepreședintele departamentului de inginerie Qualcomm - Durga Malladi, și directorul Institutului de Robotică Contextuală de la Universitatea California San Diego - Profesorul Henrik Christensen.

„LG este un motor global, aflat în prima linie a revoluției AI, care va avea un impact asupra tuturor industriilor majore, de la tehnologie la sănătate, agricultură, transport, inginerie și mai mult de-atât,” a declarat Gary Shapiro, președinte, CEO al CTA. „Am fost încântați ca LG să vorbească despre «AI pentru o viață și mai bună» în cadrul primului său discurs inaugural din istoria CES.”

 

 

Vizitatorii Zonei ThinQ de la standul LG, nr. 11100 de la Las Vegas Convention Center vor putea vedea personal în această săptămână cum funcționează tehnologia LG bazată pe colaborare și inteligența artificială ce evoluează.

# # #

 

 

 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: