Publicat: 12 Februarie, 2019 - 11:31

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota au depistat un cetăţean bulgar la volanul unui autoturism fără a deţine permis de conducere.

În data de 11.02.2019, în jurul orei 3,00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul bulgar G.N., în vârstă de 38 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în Marea Britanie. 

La controlul specific, bărbatului i s-a solicitat să prezinte permisul de conducere, acesta declarând că nu îl are asupra sa, motiv pentru care a fost condus la sediul P.T.F. pentru cercetări.

Astfel, poliţiştii de frontieră au efectuat cercetări în urma cărora au constatat că bărbatul avea permisul de conducere reţinut, pentru cumul de puncte.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Cetăţean român depistat la volanul unui autoturism cu permis de conducere fals

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanapalota au depistat un cetăţean român la volanul unui autoturism folosind un permis de conducere ceh fals.

În data de 11.02.2019, în jurul orei 23,30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanapalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român J.N, în vârstă de 24 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în România. 

La controlul specific, tânărul a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un permis de conducere eliberat de autorităţile din Cehia.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals. Poliţiştii de frontieră au efectuat cercetări în urma cărora au constatat că tânărul nu deţine permis de conducere.

Cu privire la cele constatate bărbatul în cauză a declarat că nu avea cunoştinţă de faptul că permisul de conducere ar fi fost fals şi a obţinut permisul de conducere de la o şcoală de şoferi din Cehia, în schimbul sumei de 350 de euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere şi uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.
Purtător de cuvânt: comisar-şef de poliţie BONDAR LAURA BEATRICE

 

Tag-uri Institutii: