17 iunie 2021

Cetăţean francez, cercetat pentru trafic de migranţi în stare de arest preventiv

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat un cetăţean francez, care a sprijinit opt cetăţeni străini în încercarea de a trece ilegal graniţa în Ungaria cu intenţia de a ajunge într-o ţară din vestul Europei. Bărbatul este cercetat pentru trafic de migranţi, pe numele său instanţa dispunând arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Ieri, 12 mai a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Petea în cooperare cu colegii de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 03.15, colegii noştri au identificat, la aproximativ 50 de metri faţa de linia de frontieră spre interior, pe direcţia localităţii Bercu, judeţul Satu Mare, un autoturism înmatriculat în Franţa, condus de către un cetăţean francez, precum şi un grup format din opt cetăţeni străini.

Deoarece persoanele în cauză nu îşi justificau prezenta în zona de frontieră, s-a luat măsura conducerii acestora la sediul instituţiei, în vederea continuării cercetărilor.

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit faptul că şoferul, în vârstă de 28 de ani, este călăuza celor opt cetăţeni din Bangladesh, Afganistan şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 17 şi 35 de ani.

Astfel cetăţeanul francez intenţiona să-i ajute pe cei în cauză să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu intenţia de a ajunge în Germania.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei opt cetăţeni străini, precum şi cu privire la infracţiunea de trafic de migranţi pentru cetăţeanul francez.

În continuarea cercetărilor, poliţiştii de frontieră sătmăreni l-au reţinut pe cetăţeanul francez pentru 24 de ore, ulterior procurorul de caz l-a prezentat în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Satu Mare care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Cei opt cetăţeni străini au fost preluaţi de lucrători ai Biroului pentru Imigrări Satu Mare, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.