Publicat: 22 Septembrie, 2020 - 13:26
Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat cu ajutorul aparaturii de observare pe timp de noapte cu termoviziune, în apropierea frontierei de stat, un cetăţean libian care a încercat să intre ilegal în România din R. Bulgaria, pe jos, pe la frontiera "verde".

În data de 22.09.2020, în jurul orei 02.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Negru Vodă, judeţul Constanţa, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au observat, cu aparatura de observare pe timp de noapte cu termoviziune, o persoană de sex masculin care se deplasa pe jos, dinspre frontiera cu Bulgaria spre interiorul ţării, pe direcţia localităţii Darabani.

Poliţiştii de frontieră au acţionat imediat şi au reţinut persoana în cauză, care a fost condusă la sediul PF pentru cercetări.

În cadrul primelor verificări, s-a stabilit că bărbatul este un cetăţean libian, în vârstă de 43 ani. Acesta a declarat că intenţiona să intre ilegal în ţară cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetăţeanul libian urmând să fie predat, conform acordului de readmisie româno-bulgar, Poliţiei de Frontiera din statul vecin, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

* Sturion fără documente legale, descoperit de poliţiştii de frontieră tulceni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea au descoperit un bărbat din judeţul Tulcea care transporta şapte exemplare de sturion din specia cegă, pe care le pescuise din apa fluviului Dunărea.

În data de 21.09.2020, în jurul orei 15.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea au surprins la malul Dunării, pe direcţia localităţii Luncaviţa, o persoană care transporta o legătură din rafie, în care se găseau două plase de pescuit cu captură de peşte în stare proaspătă.

Cu ocazia legitimării persoanei, s-a stabilit faptul că este un cetăţean român, în vârstă de 60 ani, cu domiciliul în judeţului Tulcea.

În urma verificării plaselor de pescuit, poliţiştii de frontieră au descoperit şapte exemplare de peşte din familia sturion, specia cegă, pentru care persoana în cauză nu deţinea documente legale. Bărbatul a declarat că a pescuit cele şapte exemplare de cegă pentru consumul personal.

Cantitatea de sturion a fost redată mediului natural, în prezenţa unui reprezentant Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, conform procedurile legale.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "pescuitul, deţinerea, transportul sau comercializarea sturionilor capturaţi pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum şi a produselor şi subproduselor obţinute din aceştia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare" conform OUG 23/2008 art. 65 lit. c.

Tag-uri Institutii: