Publicat: 21 Martie, 2016 - 17:16

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat o femeie din Maroc, intrată legal în România, care încerca să iasă ilegal din ţară folosindu-se de o carte de identitate bulgărească falsă.

 În data de 19.03.2016, ora 20.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac - Csanadpalota, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind ca pasager într-un autocar înmatriculat în România, care circula pe relaţia Bucureşti – Amsterdam, o persoană de sex feminin, care la control de frontieră s-a legitimat cu o carte de identitate cu însemnele autorităţilor bulgare.
    Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, motiv pentru care femeia a fost condusă la sediul P.F. pentru cercetări.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana în cauză este Hajar O., în vârstă de 24 de ani, din Maroc, care intrase legal în România. Aceasta a declarat că a obţinut documentul fals contra sumei de 200 de euro, de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte, pentru a ajunge în vestul Europei la muncă.
Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun. 

Urmăriţi general depistaţi la frontieră

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Oradea au depistat şi predat autorităţilor competente trei cetăţeni români şi un polonez, căutaţi de autorităţi în vederea arestării, pentru săvârşirea unor infracţiuni.

•    În data de 18.03.2016, ora 18.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Csanadpalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, la volanul unui autoturism marca BMW, înmatriculat în Polonia, cetăţeanul polonez M.J., în vârstă de 44 de ani.    
Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul era căutat de autorităţile din Polonia, în vederea arestării, pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii.
•    La data de 19.03.2016, ora 09.00, în P.T.F. Borş, jud. Bihor, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, într-un autoturism înmatriculat în Romania, cetăţeanul român N.C., în vârstă de 28 de ani, din judeţul Bihor.       
    Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul era căutat de autorităţile din Romania, acesta având de executat o pedeapsă de 2 ani şi 8 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice un autoturism, fără a  poseda permis de conducere.
•    Ieri, 20.03.2016, în acelaşi punct de frontieră, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român A.L., în vârstă de 22 de ani, din judeţul Braşov.       
    Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că tânărul era căutat de autorităţile din Romania, acesta având de executat o pedeapsă de 1 an şi 9 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt.
•    Câteva ore mai târziu, tot în P.T.F. Borş, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român C.G., în vârstă de 38 de ani, din judeţul Caraş- Severin.       
    Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul era căutat de autorităţile din Romania, acesta având de executat o pedeapsă de 3 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism, fără a  poseda permis de conducere şi fals privind identitatea.
 Persoanele în cauză au fost predate unor echipe de poliţişti din cadrul I.P.J Arad, respectiv I.P.J. Bihor în vederea luării măsurilor legale ce se impun. 

Autoturism furat din Belgia depistat în P.T.F. Nădlac

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Nădlac –I.T.P.F. Oradea au depistat un autoturism marca Mercedes Vito, căutat de autorităţile din Belgia.

           În data de 20.03.2016, ora 04.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac-Nagylak, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român Sorinel B., în vârstă de 20 de ani, din jud. Mehedinţi, conducând un autoturism marca Mercedes Vito înmatriculat în Belgia. La solicitarea lucrătorilor noştri, şoferul a prezentat la control documentele maşinii, respectiv două certificate de înmatriculare emise de autorităţile belgiene, un certificat de inspecţie tehnică şi o asigurare tip carte verde. 
În urma verificărilor în baza de date s-a constatat că autoturismul şi numerele de înmatriculare figurează ca radiate din circulatie şi “bunuri căutate pentru confiscare”, alertă introdusă de autorităţile belgiene in data de 14.03.2016. 
Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că nu are cunoştinţă despre faptul că maşina era căutată de către autorităţi, el împrumutându-o de la concubinul surorii sale, un cetăţean turc, stabilit în Belgia. 
Autoturismul, în valoare de aproximativ 800 de euro, a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F Arad până la finalizarea cercetărilor, în cauză poliţiştii de frontieră întocmind actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tăinuire la furt si conducerea unui autovehicul neinmatriculat pe drumurile publice.