28 mai 2022

Cetăţean român cercetat pentru traficarea a 26 de migranţi

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş – ITPF Timişoara au depistat în zona de competenţă, într-o autoutilitară, 26 de cetăţeni din Pakistan, India şi Afganistan care intenţionau să iasă ilegal din Romania.

Şoferul autoutilitarei este cercetat pentru trafic de migranţi.

În data de 08.12.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 21.30, în apropierea unei parcări situate în zona localitaţii Izvin, judeţul Timiş, poliţiştii de frontieră au observat şi monitorizat un grup numeros de persoane, cetăţeni străini, care s-a urcat în remorca unei autoutilitare înmatriculată în România.

Ulterior, şoferul autoutilitarei s-a deplasat pe autostrada A1, în direcţia punctului de frontieră Nădlac, fiind oprit la Km 508 de către echipajele poliţiei de frontieră, şi apoi escortat, împreuna cu mijlocul de transport, la sediul poliţiei de frontieră, pentru un control amănunţit şi cercetări.

În urma verificărilor, s-a constatat că în interiorul vehiculului erau 26 de cetăţeni din India, Pakistan şi Afganistan, posesori ai unor documente temporare de identitate emise de autorităţile române pentru solicitanţii de azil.

În urma acţiunii, poliţiştii de frontieră l-au reţinut pe şoferul autoutilitarei, un cetăţean român în vârstă de 35 de ani, domiciliat pe raza judeţului Argeş.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, iar cetăţeanul român care a sprijinit grupul de migranţi este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

PURTĂTOR DE CUVÂNT: Subcomisar de poliţie Nicola Petre-Ionuţ Comunicat de presă – Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara