3 iulie 2022

Cetăţean rus depistat la frontieră cu o carte de identitate falsă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat un cetăţean rus care a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate având însemnele autorităţilor din Lituania,ce s-a dovedit a fi falsă.

În data de 24.06.2021, în jurul orei 22.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, ca pasager într-un autoturism înmatriculat în Spania, o persoană care s-a legitimat cu o carte de identitate emisă de autorităţile lituaniene.

În urma verificărilor preliminare, colegii noştri au avut suspiciuni cu privire la documentul prezentat de către bărbat la control, motiv pentru care au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare.

Astfel, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals total.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit asupra persoanei un paşaport cu datele sale reale, emis de către autorităţile ruse, stabilind astfel că persoana în cauză este cetăţean rus, în vârstă de 31 de ani.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals privind identitatea şi uz de fals,urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Purtător de cuvânt al I.T.P.F Oradea
Comisar-şef de poliţie BONDAR LAURA BEATRICE