18 iunie 2021

Cetăţeni din Afganistan, Irak, şi Egipt, depistaţi la graniţa cu Ungaria

emigranti la frontiera
Distribuie pe rețelele tale sociale:

În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontierei Borş şi Girişu de Criş au depistat opt cetăţeni din Afganistan, Irak şi Egipt care au încercat să treacă fraudulos frontiera de stat în Ungaria, fie ascunşi într-un automarfar, fie pe jos.

În data de 07.06.2021, în jurul orei 01.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorcă, înmatriculat în R. Moldova. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, transformatoare electrice din Turcia, pentru o societate din Finlanda.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, cinci cetăţeni din Afganistan, Irak şi Egipt, cu vârste cuprinse între 9 şi 40 de ani.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Girişu de Criş au derulat acţiuni specifice pentru prevenirea migraţiei ilegale în zona de competenţă, în urma cărora au depistat, în apropierea liniei de frontieră, trei persoane care se deplasau pe jos, cu intenţia de a trece frontiera în Ungaria.

Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări. Astfel, poliţiştii de frontieră au stabilit, că cei în cauză sunt trei cetăţeni din Irak şi Egipt, având vârste cuprinse între 18 şi 23 de ani.

În ambele cazuri, la verificări s-a constatat că cetăţenii străini erau solicitanţi de azil în ţara noastră şi intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria pentru a ajunge într-un stat din vestule Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Autoturism căutat de autorităţile române, descoperit de poliţiştii de frontieră din P.T.F. Nădlac II

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au descoperit un autoturism marca Volkswagen Passat, în valoare de 20.000 de euro, căutat de autorităţile din România.

În data de 05.06.2021, în jurul orei 03.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean român, în vârstă de 25 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen Passat.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat faptul că autovehiculul figurează ca „bun căutat pentru confiscare”, alertă introdusă de autorităţile din România, la data de 18.05.2021.

Maşina, în valoare de 20.000 de euro, a fost indisponibilizată la sediul instituţiei, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Cetăţean român depistat la volanul unui autoturism cu permis de conducere fals

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac I au depistat un cetăţean român care conducea un autoturism folosind un permis de conducere fals.

În data de 05.06.2021, în jurul orei 16.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean român în vârstă de 29 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în România.

La controlul specific, bărbatul a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Croaţia.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

Lucrătorii noştri au efectuat cercetări în urma cărora au constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere şi au demarat cercetările cu privire la săvârşirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Imagini foto-video pe:// www.politiadefrontiera.ro

Purtător de cuvânt al I.T.P.F Oradea
Comisar-şef de poliţie
BONDAR LAURA BEATRICE