Publicat: 19 Iunie, 2013 - 11:02

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - PTF Giurgiu Feroviar au depistat cinci cetăţeni iranieni, care intentionau sa intre in Romania folosind cărţi de identitate germane false, pentru care au platit 5000 euro.

În data de 19.06.2013, ora 02.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Feroviar, s-au prezentat pentru a intra în ţară, călătorind cu trenul rapid 382, care circula pe ruta Sofia-Moscova, cinci persoane de sex masculin care au prezentat la controlul de frontieră cărţi de identitate germane.
La control, poliţiştii de frontieră au constatat că documentele de identitate prezentate de cei cinci pasageri ai trenului prezinta urme de falsificare, fapt pentru care cei in cauza au fost condusi la sediul P.F. pentru cercetări.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că documentele sunt false si persoanele în cauză sunt de fapt cetăţeni iranieni, cu vârste cuprinse între 24 şi 30 ani.
Aceştia au declarat că au procurat documentele false de la o persoană ale cărei date de identitate nu le cunosc, din Bulgaria, contra sumei de 5.000 euro, cu scopul de a ajunge într-o ţară din vestul Europei.
Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză şi, conform protocolului româno-bulgar, au fost predate autorităţilor de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.