24 octombrie 2021

Cetăţeni străini, depistaţi de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare – judeţul Mehedinţi au depistat în zona de competenţă 18 cetăţeni de origine afro-asiatică care au traversat fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni pentru a intra ilegal în România din Serbia.

În data de 21.04.2021, în jurul orei 11.00, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare a avut loc o acţiune privind prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în pădure, în dreptul km fluvial 849, a fost descoperit un grup format din 18 cetăţeni străini.

Imediat, persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului pentru verificări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului. În cadrul primelor verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Afganistan, unsprezece adulţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani şi şapte minori, cu vârste cuprinse între 3 şi 16 ani.

De asemenea, în cadrul cercetărilor, cetăţenii străini au declarat că au trecut frontiera din Serbia, cu o ambarcaţiune cu motor, condusă de către unul dintre cetăţenii afgani şi au plătit sume cuprinse între 2.000 şi 4.500 de euro de persoană unui conaţional în Serbia pentru a cumpăra barca. Totodată, au mai declarat că au recurs la această metodă, cu intenţia de a ajunge în ţări din Vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră au extins verificările, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vînju Mare, pentru depistarea tuturor persoanelor implicate şi pentru a stabili întreaga arie infracţională, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

VIDEO
migranti-tm-22-04.mp4

Link articol: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/iasi/i-cetateni-straini-depistati-de-politistii-de-frontiera-mehedinteni-23671.html