19 octombrie 2021

Cetăţenii din Regiunea Bucureşti-Ilfov, invitați să revină la şcoală

Distribuie pe rețelele tale sociale:

„Înscrie-te acum ! Nu rata A doua sansă!”, este sloganul prin care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 îi invită pe cetăţenii din Regiunea Bucureşti-Ilfov să revină la şcoală şi să îşi definitiveze studiile obligatorii.

Un pas esenţial pentru o viaţă independentă, un loc de muncă mai bine plătit şi o carieră potrivită ţie, care să îţi ofere siguranţa zilei de mâine.

Fără educaţie, fără pregătirea teoretică şi practică necesară, nimeni nu poate accede la un statut social şi profesional demn de respect.

Programul nostru oferă cursuri în incinta unor şcoli partenere, programe de educaţie parentală, servicii de consiliere şi orientare a carierei, ateliere de educaţie nonformală centrate pe învăţare prin experienţă.

Un pachet de servicii complet, care acoperă toate aspectele pentru abilitarea ta educaţională, socială, psihologică.

Proiectul „Aripi spre viitor” îmbină servicii educaţionale şi de asistenţă socială, oferind beneficiarilor săi o a doua şansă la o viaţă independentă şi un loc de muncă mai bine plătit.

Pentru fiecare beneficiar, finalizarea unui ciclu de învăţământ va fi răsplătită cu suma de 1800 de lei, cu titlu de subvenţie şi sprijin pentru continuarea studiilor şi a implicării în program.

Sunt aşteptaţi să participe la proiect, în calitate de beneficiari direcţi, copii şi tineri cu vârste între 6 şi 16 ani, care au abandonat şcoala, precum şi adulţi cu vârsta cuprinsă între 16 şi 64 de ani care nu au absolvit învăţământul obligatoriu, inclusiv părinţi, membri ai familiilor cu copii, tutori ai copiilor şi tinerilor, persoane care au în grijă copii cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate, persoane de etnie romă.

Cu finanţare din fonduri europene nerambursabile, „Aripi spre viitor” îşi propune reîntoarcerea în sistemul de educaţie şi formare a unui număr de 500 de persoane care au abandonat şcoala sau care nu au finalizat educaţia obligatorie.

Totalul finanţării proiectului se ridică la suma de 9.518.252 lei, din care 7.614.602 reprezintă fonduri europene nerambursabile, 1.335.889 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din Bugetul Naţional, restul fiind acoperit din fonduri de la Bugetul Local Sector 6.

Cu o perioadă de derulare de 32 de luni, proiectul a debutat în luna ianuarie a acestui an, fiind finanţat din fonduri europene nerambursabile, în cadrul Programului Operaţional Capital Uman, Axa Prioritară 6 – Educaţie şi competenţe, Cod Proiect 135937.
Beneficiarul finanţării este Fundaţia Estuar alături de partenerii săi: Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Asociaţia Four Change.

Persoanele interesate ne pot contacta la adresele de email recrutareads@gmail.com sau office@dgaspc6.com, precum şi la numerele de telefon 0723.161.313, 0723.746.494, 0765.597.172. Informaţii suplimentare la www.asistentasociala6.ro.