13 august 2022

Cetăţenii români pot consulta mai jos care sunt actele necesare pentru a solicita o declaraţie de călătorie

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Suntem în plin sezon estival, iar echipa Consulatului General al României la Madrid vine din nou în sprijinul cetăţenilor români din circumscripţia consulară şi propune o „Campanie de vară”.

În zilele de 25 şi 26 iulie 2022, oficiul consular de la Madrid îşi prelungeşte programul de lucru cu publicul până la ora 20.00, pentru a prelua, FĂRĂ PROGRAMARE şi GRATUIT cereri pentru titluri de călătorie şi declaraţii de călătorie pentru minori.

Cetăţenii români care nu deţin un document de identitate românesc valabil şi doresc să călătorească spre România, pot consulta mai jos care sunt actele necesare pentru a solicita un titlu de călătorie:

Orice document românesc de identitate expirat sau valabil, original sau copie sau codul numeric personal;
Pentru minori: documentele de identitate ale părinţilor şi certificatul de naştere românesc sau spaniol în care să figureze numele părinţilor.
Atenţie! Titlurile de călătorie sunt valabile doar pentru deplasarea spre România.

Dacă copilul minor nu deţine documente de rezidenţă în Spania (https://madrid.mae.ro/node/2681), cetăţenii români pot consulta mai jos care sunt actele necesare pentru a solicita o declaraţie de călătorie.

Cartea de identitate sau paşaportul părintelui care îşi declară acordul – original
Cartea de identitate sau paşaportul persoanei care va însoţi minorul (părinte sau altă persoană) -copie
Certificatul de naştere al minorului/minorilor – original
Toate celelalte cereri de servicii consulare se vor presta, în continuare, pe bază de programare, prin intermediul portalului www.econsulat.ro.

Vă aşteptăm cu drag!

Sursa foto MAE