Publicat: 29 Octombrie, 2016 - 12:17

În data de 12 noiembrie, 'Plantăm fapte bune în România' îi invită la acțiune pe toți cei care vor să se implice în cadrul campaniei Plantăm! Îngrijim! Împădurim!

Pentru al șaselea an consecutiv, 'Plantăm fapte bune în România' va organiza acțiuni de împădurire cu ajutorul voluntarilor, pe terenuri publice neproductive aflate în situații dificile: suprafețe agricole degradate, afectate de alunecări sau în pericol de deșertificare.

'Să ne punem în calendar ziua de 12 noiembrie 2016 ca ziua de împădurire națională cu voluntari. În al doilea weekend din luna noiembrie plantăm cel puțin câte un arbore, fie pe plantațiile oficiale ale inițiativei noastre, fie în propriile curți, grădini sau într-un spațiu public — însă numai pe baza unei aprobări din partea autorităților locale. Strângeți-vă familia, prietenii, colaboratorii sau vecinii pentru a planta fiecare câte un arbore pe 12 noiembrie!', îndeamnă Liana Buzea, fondatorul inițiativei.

Peste 43 de hectare vor fi împădurite (fie plantări noi, fie completări ale zonelor în care s-a acționat în primăvară sau în toamna anului trecut) în următoarele județe:

* Buzău, localitatea Boboc

* Călărași, localitatea Jegălia

* Constanța, localitatea Peștera

* Dolj, localitatea Grecești

* Giurgiu, localitatea Gostinari

* Harghita, localitatea Merești

* Iași, localitatea Lețcani

* Teleorman, localitatea Siliștea Gumești

Timiș, localitatea Utvin

Dacă vrei să participi la cel mai mare împădurire cu ajutorul voluntarilor și să fii parte din echipă, iată ce ai de făcut:

* Alegi dacă vrei să te implici doar pe 12 noiembrie, ca voluntar plantator sau șef de parcelă sau ca membru permanent al echipei organizatorice din zona ta

* Ne scrii la adresa voluntar@plantămfaptebune.ro și ne comunici care este opțiunea ta

* Le spui prietenilor tăi despre eveniment și îi inviți pe toți alături de noi

* Ne ajuți cu distribuirea informațiilor despre acțiunile noastre

Pe site-ul www.plantamfaptebune.ro găsești informații despre ce înseamnă ziua de plantare, care sunt realizările noastre și ce proiecte derulăm.

Acțiunea din 12 noiembrie este realizată cu sprijinul următorilor parteneri instituționali: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Romsilva, Jandarmeria Română și Administrația Națională a Penitenciarelor.

Pune în calendar al doilea weekend din noiembrie, ca fiind data în care vei schimba în bine soarta pădurilor din România.