Publicat: 16 Ianuarie, 2014 - 12:30

 

După Statele Unite, China a testat o armă hipersonică, devenind astfel a doua ţară din lume care testează dispozitive care pot atinge orice ţintă de pe Pământ.
Dispozitivul a zburat cu o viteză de 10 ori mai mare decât cea a sunetului.

China a testat pentru prima oară un dispozitiv hipersonic, o tehnologie destinată permiterii unor lovituri foarte rapide asupra unor ţinte îndepartate. Testul noului aparat de zbor a fost efectuat pe 9 ianuarie de către autorităţile chineze, şi a fost confirmat de Pentagon. Aceasta reprezintă un pas important pentru China în programul ei de dezvoltare a unor noi tipuri de rachete, inclusiv cele nucleare. Aparatul a fost detectat atingând viteză extrem de mare, testele având loc în spaţiul aerian al Chinei.

China este suspectată că ar fi dezvoltat în ultimii ani o strategie nucleară secretă, în cadrul căreia experimentează tehnologie militară de cea mai nouă generaţie, inclusiv de tip nuclear. Statele Unite, Rusia şi China sunt angajate în cursa pentru dezvoltarea de astfel de aparate hipersonice. India produce, de asemenea, o versiune supersonică a rachetelor balistice BrahMos, aspirând la un loc în „clubul select" din care fac parte competitorii săi.