30 iunie 2022

China și Iranul anunță un acord de cooperare pe 25 de ani

min ext China si Iran
Distribuie pe rețelele tale sociale:
China și Iranul anunță un acord de cooperare pe 25 de ani
În special, părțile au convenit să aprofundeze schimburile umanitare, inclusiv în domeniul educației, cinematografiei, formării profesionale și în alte domenii, pentru a realiza „noi progrese în cooperare”.Ministrul chinez de externe, Wang Yi, și ministrul iranian de externe, Hossein Amir Abdollahian, în cadrul unei întâlniri în orașul chinez Wuxi (provincia Jiangsu de Est) au anunțat lansarea unui plan de cooperare cuprinzătoare între cele două State pe 25 de ani, acord asupra căruia a fost semnat în martie anul trecut. Acest lucru a fost anunțat sâmbătă de Ministerul chinez de Externe.

„Părțile au anunțat lansarea unui plan de cooperare cuprinzătoare între cele două state pe o perioadă de 25 de ani, au purtat discuții aprofundate pe această temă”, a declarat Ministerul chinez de Externe într-un comunicat publicat sâmbătă.

„S-a decis consolidarea cooperării în domeniul energiei, infrastructurii, producției, științei, medicinei și asistenței medicale, extinderea cooperării în domeniul agriculturii și pescuitului, securității cibernetice, <…> aprofundarea schimburilor umanitare, inclusiv în domeniul educației, cinema, formare profesională și în alte domenii pentru a realiza noi progrese în cooperare”, se arată în document.

Acordul menționat a fost semnat de Iran și China la 27 martie 2021. Include interacțiunea în domeniile economic și cultural.

foto: www.chinamission.be

Ciprian Pop