27 noiembrie 2021

China spune că nu va face compromisuri in privința Taiwanului

Steag China _Taiwan
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Ministerul chinez al Apărării consideră acțiunile forțelor armate americane din strâmtoarea Taiwan și Marea Chinei de Sud drept „provocări”.

„Forțele armate americane au efectuat o serie de provocări în strâmtoarea Taiwan și în Marea Chinei de Sud și întreprind acțiuni iresponsabile în regiune”, a semnalat joi purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez al Apărării, Wu Qian,  la o conferință de presă regulată, adaugand si că „China nu va face compromisuri cu privire la problema Taiwanului”.

„De ceva timp, Statele Unite au făcut o serie de declarații iresponsabile cu privire la Taiwan, Marea Chinei de Sud și au efectuat zboruri de recunoaștere ale aeronavelor, au întreprins multe provocări, în acest sens, va fi firesc ca China să dea dovadă de perseverență și să lupte cu hotărâre împotriva acestor demersuri”, a spus el.

„Am afirmat în mod repetat că principiul dezvoltării relațiilor dintre forțele armate ale celor două țări este de a preveni încălcări ale suveranității RPC, a demnității și a intereselor-cheie ale acesteia”- a spus reprezentantul ministerului apărării de la Beijing.

Distrugatorul de rachete din clasa Arleigh Burke USS Milius a trecut marți prin strâmtoarea Taiwan, a anunțat serviciul de presă al Flotei a șaptea a SUA.

Ciprian POP