18 septembrie 2021

China va găzdui summit-ul BRICS în 2022

Brics
Distribuie pe rețelele tale sociale:
The BRICS-nations


Member states and key leaders:


 Brazil President Jair Bolsonaro
 Russia President Vladimir Putin
 India (2021 host) Prime Minister Narendra Modi
 China President Xi Jinping
 South Africa President Cyril Ramaphosa
Se remarcă faptul că Beijingul speră de la cooperarea cu țările BRICS aprofundarea dialogului în toate domeniile

China va găzdui cel de-al XIV-lea Summit BRICS din 2022, țara este pregătită să colaboreze cu toate țările asociației pentru a dezvolta în continuare dialogul în toate domeniile, precum și pentru a stabili legături mai strânse pentru a aborda problemele comune, spune partea chineza. Acest lucru a fost anunțat joi de președintele Republicii Populare Chineze, Xi Jinping, vorbind la cel de-al XIII-lea Summit BRICS (Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud), care se ține prin videoconferință sub președinția indiană.

„Anul viitor, China va conduce BRICS și va găzdui al XIV-lea Summit al organizației”, a spus el. „China speră la cooperarea cu țările BRICS pentru a aprofunda în continuare dialogul în toate domeniile, pentru a stabili relații mai strânse și pragmatice pentru a aborda provocările comune și a crea un viitor mai bun”, a spus Xi Jinping.

După cum a remarcat liderul chinez, țările BRICS au consolidat cooperarea strategică și încrederea politică în ultimii 15 ani.

„Anul acesta marchează 15 ani de BRICS. În ultimii 15 ani, cinci țări au consolidat angajamentul strategic, încrederea politică, un spirit de deschidere și egalitate”, a spus el.

Xi Jinping a mai menționat că țările „au făcut progrese semnificative în diferite domenii de cooperare într-un spirit de inovație și cooperare reciproc avantajoasă”.

Foto wikipedia
Ciprian Pop