30 septembrie 2022

China va întări imunitatea populației cu o a treia doza de vaccin

Brasov, Romania - February 21, 2021: Doctor or scientist holding Pfizer-BioNTech Covid-19 vaccine on a white background.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

China plănuieşte să întărească vaccinarea populaţiei, vaccinată majoritar cu serurile chinezești Sinopharm and Sinovac, cu o doză adiţională a vaccinului împotriva COVID-19 bazat pe tehnica ARN mesager și dezvoltat de companiile Pfizer şi BioNTech, a informat joi presa locală, citată de EFE.

Surse apropiate companiilor farmaceutice au dezvăluit că „autorităţile chineze plănuiesc să utilizeze vaccinul de la Pfizer BioNTech ca doză pentru întărirea imunității cetăţenilor care au primit deja vaccinuri cu virus inactivat”.

Potrivit surselor, este posibil ca doza adiţională să fie gratuită. De asemenea, potrivit lui Wu Yifang, preşedintele Fosun Pharma, partenerul chinez al BioNTech, Universitatea din Hong Kong desfăşoară un studiu privind eficacitatea obţinută din combinaţia vaccinului chinez Sinovac cu cel de la BioNTech, iar datele disponibile până acum „încurajează la optimism”.

De mai multe luni, comunitatea ştiinţifică dezbate necesitatea şi eficienţa injectării unei a treia doze, care ar putea fi de la vaccinuri diferite celor administrate iniţial.

Fosun Pharma a anunţat, totodată, că agenţia chineză de reglementare a medicamentelor a încheiat analiza vaccinului de la Pfizer/BioNTech, care se află în prezent în faza de revizuire administrativă.

Dacă respectivul vaccin va fi aprobat va fi primul cu ARN mesager şi primul dezvoltat de companii străine, care obţine undă verde în China continentală, în condiţiile în care Hong Kong utilizează deja vaccinul împotriva SARS-CoV-2 de la Pfizer/BioNtech de mai multe luni.

În același timp, China se află în faza a treia de teste clinice pentru propriul vaccin cu ARN mesager, dezvoltat de compania farmaceutică Walvax şi de Armata chineză.