Publicat: 4 Martie, 2013 - 18:04
Share

Chris Norman, vocea hit-urilor "Living Next Door to Alice", "Stumblin' In" şi "Midnight Lady", revine în România în toamna acestui an, pentru a concerta pe 13 Octombrie la Sala Palatului, în Bucureşti, şi în Cluj-Napoca, la Sala Sporturilor "Horea Demian", pe 15 Octombrie. Artistul britanic va fi acompaniat de un ansamblu de muzicieni germani.
 
Crescut într-o familie de artişti, Chris Norman a ajuns pentru prima dată pe scenă la trei ani, iar la şapte ani a primit prima chitară. În şcoala generală din oraşul natal Bradford i-a cunoscut viitorii membrii Smokie: Alan Silson şi Terry Uttley. Adolescenţii au început să cânte influenţaţi de The Beatles, The Rolling Stones şi Bob Dylan.
Trupa a evoluat sub diverse nume, până când, în 1974, s-au numit Smokie, lansându-şi primul album, "Pass It Around", în 1975. La scurt timp a urmat celebrul single "Living Next Door to Alice", iar în 1978 Chris Norman s-a afirmat şi în afara grupului alături de Suzi Quatro prin hitul "Stumblin' In".

Turneele lungi şi dorul de casă l-au convins în 1980 să petreacă mai mult timp alături de familie şi în studio, unde a compus piese pentru diferiţi artişti. Cinci ani mai târziu, relua colaborarea cu Smokie pentru un turneu în Germania şi Australia, pentru ca în 1986 să dea lovitura ca interpret solo cu Midnight Lady, piesa care a dominat topurile europene, fiind numărul 1 în Germania timp de şase săptămâni.

Au urmat şi alte melodii de succes, cum ar fi "Some Hearts Are Diamonds", "No Arms Can Ever Hold You", "Broken Heroes", "Sarah", "Baby I Miss You". În anii care au urmat a continuat turneele, în paralel cu munca în studio. În ultimii ani a lansat mai multe albume solo care s-au bucurat de succes la public şi critici: "Handmade" (2003), "Break Away" (2004), "Million Miles" (2006), "Coming Home" (2006), "Close Up" (2007), "Time Traveller" (2011).
Pentru Sala Palatului – Bucureşti, biletele costă între 80 si 250 lei şi sunt disponibile în reţeaua Eventim şi la Sala Palatului. Primele 1.000 de bilete oferite spre vânzare sunt reduse cu 20% până pe 8 Martie. Evenimentul este organizat de Cavalleria Events.

Pentru Sala Sporturilor "Horia Demian" din Cluj-Napoca, biletele costă între 47 şi 198 lei şi sunt disponibile la birourile Diesel Club (Piaţa Unirii 10), Polus Center (Diesel Cafe), Iulius Mall (Cărtureşti), în reţeaua Eventim şi on-line, pe dieselclub.ro, facebook.com/DieselEventsRo, eventim.ro, bilete.ro, myticket.ro. Evenimentul este organizat de DIESEL EVENTS.

Autor: Călin Angheluţă