Publicat: 4 Noiembrie, 2012 - 16:50
Share

Consiliul de Administraţie al Tarom l-a numit în funcţia de director general pe Christian Edouard Heinzmann, fost preşedinte al Luxair. Acesta îşi va începe mandatul la Tarom pe 19 Noiembrie pentru patru ani.
 
Edouard Heinzmann are o experienţă de peste 25 de ani în industria aviatică.
 
Consiliul de Administraţie al Tarom l-a mai numit pe Michael Moriaty în poziţia de director general adjunct, cu funcţia de chief financial officer.

Moriaty are o experienţă de peste 33 de ani în managementul financiar din industria aviatică.Acesta îşi va începe mandatul la Tarom pe 12 noiembrie, pentru un an.
 
"Consiliul de Administraţie este foarte încântat de faptul că cei doi executivi au acceptat să se alăture echipei manageriale a TAROM. Dl. Heinzman are abilităţile, calificările şi expertiza necesare pentru a conduce o companie cu complexitatea Taromului, întrucât are experienţă managerială de necontestat în toate cele patru domenii de interes: operaţional, comercial, tehnic şi financiar. Totodată, unul dintre criteriile principale în alegerea dlui Heinzmann a fost experienţa sa în elaborarea şi implementarea cu succes a unei strategii de restructurare într-o companie aviatică naţională (Luxair, n.r.). (...) Totodată, misiunea celor doi este să contribuie la un plan de succesiune, care să ne permita ca, la expirarea contractelor, să numim manageri români, potriviţi pentru aceste poziţii cheie, de CEO şi CFO. Pentru alte poziţii manageriale, CA va sustine soluţii de guvernanţă corporativa tipică, prin care oameni din organizaţia Tarom vor fi promovaţi cu prioritate în astfel de funcţii", a declarat preşedintele CA, Dan Pascariu, conform unui comunicat de presă al instituţiei.

CV Christian Edouard Heinzmann
Experienţă profesională
Ianuarie 2011-prezent
Proprietar şi director general al AviaFix, companie care furnizează servicii profesionale industriei aviatice.
Martie 2010-decembrie 2010 (10 luni)
CEO la GMG Airlines Limited
Companie privată aeriană în Bangladesh, înfiinţată în 1998, cu o flotă formată din 3 avioane Bombardier Dash, 3 avioane MD şi un Boeing 767. Operează pe 8 rute internaţionale şi 5 rute interne.
Ianuarie 2008-martie 2010 (2 ani şi 3 luni)
CEO la Luxaviation SA
Companie aeriană din Luxemburg, specializată pe transportul clienţilor VIP. Are 7 aeronave. Recent compania a fuzionat cu FairJEts GmbH, flota ajungând la 17 avioane.
Octombrie 2006-decembrie 2007 (1 an şi trei luni)
CEO la Albanian Airlines, deţinută de Kuwaiti Group, cu o reţea de 12 destinaţii.
Decembrie 2000-martie 2005 (4 ani şI patru luni)
Preşedinte şi CEO la Luxair
Compania naţională a Luxemburgului
A implementat strategia de restructurare
Septembrie 2007- decembrie 2000 (3 ani şi patru luni)
CEO la VLM Airlines, cu hub-uri în Rotterdam, Machester, Luxemburg, Dusseldorf şi Antwerp. A fost implementată strategia de restructurare
1994-1997
CEO la Constellation Inter Airlines, Bruxelles
Companie aeriană care operează în regim charter, cu două aeronave
1991-1994
Director general al Sobelair (Sabena Group)
1988-1991
Manager al Air Europe Londen
1983-1988 (5 ani)
Director de vânzări şi marketing la compania de închiriat maşini Hertz
Sursa: Linkedin