Publicat: 15 Iulie, 2013 - 20:38
Share
Astazi s-a intalnit cu Ponta la palatul Victoria, iar marti va conversa cu Basescu, la Cotroceni

Preşedintele Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, se află în prima sa vizită în România după numirea în funcţie, în luna iulie 2011. Vizita sa se întinde pe parcursul a două zile, luni şi marţi. În prima zi, aceasta a mers la Palatul Victoria unde a discutat cu premierul Victor Ponta scenariile pentru încheierea unui nou acord preventiv cu Fondul Monetar Internaţional, iar marţi are programată o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au participat atât noul reprezentant al României la FMI, Şerban Matei, cât şi Guvernatorul BNR Mugur Isarescu împreună cu prim-viceguvernatorul Florin Georgescu. Dintre miniştri, au fost prezenţi Liviu Voinea şi Daniel Chiţoiu.

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional are programată mâine dimineaţă şi o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu.

Christine Lagarde va susţine la Bucureşti un discurs despre identificarea unei „noi paradigme de creştere economică” în regiune.

"În timpul vizitelor, Christine Lagarde se va întâlni cu oficiali şi factori de decizie, precum şi cu reprezentanţi ai sectorului privat, ai societăţii civile şi mediului academic, pentru a discuta perspectivele economice actuale şi provocările care urmează pentru fiecare dintre cele două ţări'', preciza FMI.

După România, Christine Lagarde va vizita şi Lituania, în 17 - 18 iulie.

După vizita sa, o nouă misiune FMI este aşteptată miercuri la Bucureşti pentru discuţii privind un nou acord de tip preventiv.Vizita are loc în contextul în care, săptămâna trecută, prim-ministrul a declarat că Guvernul va începe în această lună negocierile cu FMI pentru încheierea unui nou acord de tip preventiv.