29 mai 2022

Christine Thellmann: avem cel mai mare buget pentru investiţii şi sprijinim 10 milioane de oameni să aibă o viaţă decentă în 2022!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În ultimii doi ani, România s-a confruntat cu cea mai mare criză sanitară, economică şi socială. Au existat oameni care şi-au pierdut locurile de muncă, veniturile, au fost bolnavi, sau, şi mai rău, şi-au pierdut viaţa din cauza coronavirusului. Economia a suferit un şoc din care-şi revine cu greu. Era nevoie de o clasă politică matură, care să-şi asume atât politici sociale, cât şi măsuri economice îndrăzneţe, un Parlament care să evite eventuale crize politice şi sociale.

Este un lucru bun că vor creşte investiţiile fără să crească taxele, impozitele şi fără presiuni suplimentare pe antreprenori.

Acest buget vine în sprijinul oamenilor care aşteaptă relansarea economică şi stabilitate socială. Avem la dispoziţie sume enorme din fondurile europene şi din PNRR.

Vor începe investiţiile în toate localităţile prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” şi prin proiectele cu finanţare nerambursabilă.

Astfel, prin bugetul pe 2022:

* 10 milioane de români vor beneficia de creşterea veniturilor, fie că vorbim de alocaţii de stat pentru copii, pensii, ajutoare sociale, fie de ajutoare pentru încălzire sau fonduri pentru consumatorii vulnerabili;

* s-a alocat cea mai mare sumă din ultimii 32 de ani pentru investiţii. Este vorba de aproape 89 de miliarde de lei. Doar prin bugetul de stat avem o creştere de +20% pentru infrastructura de transport, să nu uităm şi fondurile alocate deja prin PNRR pentru drumuri şi autostrăzi.

* Va creşte şi bugetul sănătăţii cu peste 7%.

Bugetul de stat pe anul 2022 răspunde la aşteptările românilor: să aibă locuri de muncă, reţea de utilităţi modernă în fiecare localitate, un sistem sanitar care să facă faţă pandemiei şi asigurări că fiecare om vulnerabil va avea parte un tratament decent din partea statului.

Deputat PNL
Christine Thellmann