6 iulie 2022

CIA susține că Federația Rusă are suficiente forțe la granița cu Ucraina pentru acțiuni „agresive”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Potrivit șefului agenției, William Burns, acesta poate fi „un semnal, o încercare de a intimida conducerea ucraineană”.

William Burns, directorul Agenției Centrale de Informații din SUA (CIA), consideră că acumularea de forțe atribuite Rusiei lângă granița cu Ucraina permite Moscovei să întreprindă unele acțiuni agresive. Acesta este punctul său de vedere semnalat joi la o audiere în comitetul special de informații al Camerei Reprezentanților a Congresului SUA.

Potrivit lui Burns, partea americană „ar trebui să ia foarte în serios acumularea de forțe” care se presupune că are loc. Răspunzând la o întrebare cu privire la motivele acțiunilor atribuite Federației Ruse, directorul CIA a spus: „Aceasta poate fi parțial o transmisie de semnal, o încercare de a intimida conducerea ucraineană si de transmite, de asemenea, tot un semnal Statelor Unite și aliaților noștri”. „Și aliații noștri iau acest lucru foarte în serios. Ne-am consultat în detaliu în ultimele săptămâni”, a adăugat el.

Potrivit șefului CIA, „acumularea forțelor a atins un nivel care face posibilă întreprinderea unor acțiuni agresive suplimentare”. „De aceea o luăm atât de în serios”, a spus Burns.

Redactor Pop Ciprian-Dorel