Publicat: 11 Martie, 2020 - 19:42

Echipa Gazprom-RusVelo a confirmat că unul dintre cicliştii săi, rusul Dmitri Strahov, a fost depistat pozitiv cu coronavirus în Emiratele Arabe Unite după ce a fost supus unui al cincilea test, informează cyclingnews.com.

Strahov este în stare bună, dar nu a părăsit spitalul. Este prima oară când apare numele unui ciclist testat pozitiv pentru coronavirus, după ce ultimele două etape din Turul Emiratelor Arabe Unite au fost anulate din cauza acestei epidemii şi toţi concurenţii şi membrii staff-urilor au fost plasaţi în carantină în hoteluri.

În jur de 500 de persoane au primit permisiunea să părăsească EAU după câteva zile, iar membrii echipelor Cofidis şi Groupama-FDJ au putut pleca în weekend. Totuşi, formaţiile Gazprom şi UAE Team Emirates rămân în carantină la Abu Dhabi.

Autorităţile locale au confirmat iniţial două cazuri de coronavirus la o echipă, apoi au precizat că este vorba de şase cazuri, doi ruşi, doi italieni, un german şi un columbian.

Săptămâna trecută, La Gazzetta dello Sport a anunţat că au fost 12 cazuri legate de Turul Emiratelor Arabe Unite, patru ciclişti fiind depistaţi pozitiv la coronavirus.

Nu se cunoaşte identitatea celor patru rutieri testaţi pozitiv pentru coronavirus, dar se crede că Fernando Gaviria este unul din ei. Doar doi columbieni au concurat în Turul Emiratelor Unite, iar lui Hernando Bohorquez (Astana) i s-a permis să părăsească ţara.

Alt component al echipei Gazprom, rusul Igor Boev, a declarat pentru presa din ţara sa că este în spital, dar nu este clar dacă a fost depistat pozitiv pentru coronavirus.

"După ce am fost testat pentru a cincea oară la hotel, mi-au spus că am fost depistat pozitiv pentru coronavirus şi că trebuie să merg la spital", a scris Strahov pe Instagram.

"E adevărat, nu am văzut rezultatele analizelor. Spitalul a efectuat teste suplimentare, a făcut un test de sânge şi a promis că va anunţa rezultatele în viitorul apropiat. Aştept. Mă simt bine, respect şi voi continua să respect toate măsurile de siguranţă, sper că această situaţie va fi rezolvată curând", a adăugat sportivul de 24 de ani.

Echipa rusă a confirmat că "trei ciclişti ai Gazprom-RusVelo au fost spitalizaţi pentru teste suplimentare". 

Tag-uri Nume: