Publicat: 11 August, 2016 - 15:38

    În luna iunie 2016, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 10,0%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,8%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 7,8%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a rămas la acelaşi nivel.

    Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 21,2% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 19,1%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent a crescut atât ca serie brută cu 10,8% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 9,8%.

    În semestrul I 2016, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de semestrul I 2015 atât ca serie brută cu 16,9%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 15,6%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut faţă de semestrul I 2015 atât ca serie brută cu 12,7% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate  cu 12,6%.
Evoluţia lunară a cifrei de afaceri în comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor
(serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate)
- ianuarie 2010 – iunie 2016 -