26 octombrie 2021

Cîmpeanu: Centre de consiliere în fiecare şcoală

Rear view of father who leads a little boy hand in hand to kindergarten. Father and son with backpack walking in schoolyard.

Distribuie pe rețelele tale sociale:
​Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că va fi promovată o ordonanţă de urgenţă pentru înfiinţarea de cabinete psiho-pedagogice în fiecare şcoală.

„Intenţionăm să promovăm o ordonanţă de urgenţă prin care să permitem înfiinţarea unui cabinet de psiho-pedagogie, de orientare la nivelul fiecărei şcoli. Este nevoie de consiliere în şcolile din România”, a spus Cîmpeanu, la Parlament, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

El a precizat că această iniţiativă va fi promovată rapid.

„Posibilitatea înfiinţării acestor centre de consiliere în fiecare şcoală va fi promovată rapid, problema rămâne a personalului cu competenţe adecvate. Este nevoie de conlucrarea cu universităţile româneşti. Sunt 10 universităţi care au experienţă şi expertiză în acest domeniu. Este nevoie de un număr situat între 2.000 şi 3.000 de consilieri. Aceşti consilieri nu sunt pregătiţi. Nu există persoane cu pregătire specifică pentru a ocupa un astfel de post dacă vrem să fie într-adevăr util şi eficient”, a spus ministrul Educaţiei.