28 mai 2022

Cîmpeanu: Școlile își vor afișa rata de vaccinare

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Sunt județe din România în care rata de vaccinare a ajuns la 90% a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. În minister, în schimb, doar 66% dintre angajați s-au vaccinat. Cîmpeanu a mai spus că, de astăzi, fiecare școală trebuie să-și afișeze pe site rata de vaccinare.

Toate inspectoratele școlare județene din România au afișat rata de vaccinare la nivelul fiecărui inspectorat. Avem situații îmbucurătoare unde sunt valori de peste 90%. La nivelul fiecărei școli va fi afișat pe site-ul propriu rata de vaccinare, fără nume, prenume și alte date cu caracter personal. Dar este normal ca părinții și elevii să știe, atunci când merg la școală, care este nivelul de vaccinare al personalului din acea școală.

Acest lucru am solicitat să fie făcut public în cursul zilei de astăzi.

Am făcut publică rata de vaccinare în Ministerul Educației care este, recunosc, sub așteptări, de 66% – 292 de angajați vaccinați dintr-un total de 444.

S-ar putea ca acest factor să fie luat în considerare atunci când se va stabili posibilitatea de funcționare a școlii cu prezență fizică, alături de alți factori. Dar acest lucru se va stabili împreună cu autoritățile sanitare.